Fördelen med att tillaga en oxfile i ugn är att man exempelvis får en hel bit kött som efter att den fått vila en liten stund i folie utanför ugnen kan skivas tunn och ätas varm för att sen likt skinkan slås in i folie och ätas kall i dagarna tre, om du har lagt nävarna på hela 8 kg så föreslår jag att du skär dig ett par fina bitar att steka vid sidan om.
Balinesisk bröllopsmiddag:
Du kan ju tex skära några medaljonger som du bryner försiktigt och vänder ner i fiskleverolja och torkad piri-piri som du krossar(inte fröna det blir för svettigt!), lägg köttet i en ungsfast form och in i ugnen, servera i tallrikar av kålblad med en skopa indonesiskt ris i botten av varje, en het men trevlig maträtt.
Annars kan du göra en falsk jansson, skala 10-15 stora potäter, riv dom i en mandolin eller liknande, skala och strimla 3 stora lökar, i med alt i en bunke, salta och peppra och blanda ordentligt, smöra en långpanna och på med lök och potatis, häll på 3-4 dl grädde och strö över skorpmjöl, klicka tunnt med smör över alltsammans och in i ugnen på 225 i en timme..
