Tidigare slog man igång vattenkokaren innan man börja tömma vatten, sen när det var klart och det var dags att fylla upp igen så slog man igång andra koket.

Det gick ju bra med mindre kar och bara byta 20-30 liter med hinkar. 28liter 10gradigt och 2 liter 95gradigt = ca 16 grader färdigt vatten. Slår man ihop det med kvarvarande 26c så sjunker det totalt bara till 23.

Nu har man insett att det inte är hållbart och kör allt direkt från kranen, lite kallare än vanligt så att det motsvarar 2-3 grader sänkning direkt efter bytet.

Ska inte ge rådet att använda vattenkokare något mer. Det slutade med att de ifrågasatte mig hur jag kunde hälla ner kokande vatten efteråt utan att skada fiskarna. :(

Familjen i fråga blev av med några nyfikna fiskar som fick kokhett vatten i direktkontakt.

Vill inte ens tänka på vilka tempsväningar de råkade ut för med först kallvatten och sen kokvatten