Anettejt skrev:Tack för att du frågade, jag undrade med....:D;)
Okej, okej, okej, bara för att det är ni då!!
Ta ett par normalanvända herrkalsonger, helst bomull, men en viss syntetinblandning kan accepteras. Klippa av resåren, den kan sedan användas för att smaksätta såsen.
Smält en klick smör i en stekgryta eller traktörpanna, bryn kallingarna noga på alla sidor, tillsätt ca en matsked kalvfond, späd med lite sherry till det täcker botten på pannan. Salt behövs inte men några svartpepparkorn och ev. ett lagerblad kan tillsättas. Skala ett par tre hela vitlökar, skala en bit morot, lite palsternacka och gärna en potatis för att få en simmig sås.
Skall fillingarna ätas som tacos kan man hacka en jalapeno och grovriva en ingefärabit och låta koka med.
Låt så plagget sakta sjuda till lagom mörhet. Ha gärna på köksfläkten på under tiden för att undvika oväntat besök av hälsovårdsnämnden. Om odören blir mycket besvärande kan man öppna en surströmmingsburk som avledande manöver. Rör då och då, så att kalsipperna inte bränner vid, späd med mer sherry om det behövs. Har man en god whisky hemma, så kan den göra underverk, om man tar den invärtes. Men det går även att använda T-röd och en Skogaholmslimpa.
Mot slutet fiskar man upp rotsakerna ur såsen, tar försiktigt upp desouserna och skär upp dem. Lägg tillbaka i såsen och servera med t.ex gräddstuvad kirskål eller odört. Ris passar inte alls till utan ta hellre pressad potatis.
Anticimex kan med fördel anlitas för kökssaneringen efteråt.
Denna rätt gör alltid succé, särskilt på herrmiddagar med dans.
