Tja på er
Sitter här med lite gott i form av 70% riktigt fint, läser runt i diverse trådar och njuter. Lite 75, 80, 85 eller till och med 90% är inte fel det heller,
högkoncentrerat och smaskens, med djup fyllig och komplex arom. Choklad alltså, inte sprit FAst lite god dryck finns att tillgå det med, både Whisky, Cognac & Likör samt Gin...
Haha, hur som, i denna avkopplade miljö med akvarier runt omkring och det goda att inmundiga (Mats citat )samt Zoopet framför näsan så dök inspirationen upp, men blev lite fast i tanketräsket...
Har ett kar i hallen hos mina föräldrar. Exakta mått och litervolym kommer senare, men har för mig att det är ca: 160L, kan vara lite mer (eller mindre ).
Hur som helst, i detta kar har jag haft Malawiciklider, Mbuna framförallt. Tyvärr så gick doppvärmaren sönder för ett tag sedan, den överhettades på nått vänster, misstänker att själva termostaten gav upp...
Med andra ord för varmt vatten, med för dålig syrehalt etc. vilket resulterade i massdöd. Det som finns kvar är min Segelfenspleco som fick flytta in då dess urspungliga kar gick åt fanders. Denne kämpe klarade smällen fint och mår trots missödet mkt bra.
Jag tycker dock karet känns lite smått åt plecon dock så ev. får den flytta till en polares lokal beroende på lite olika faktorer...
Så till själva frågan nu då. Antigen får det bli Tanganyikakar med Lamprologus multifasciatus som huvudnummer.
Eller så blir det "SA" med Scalarer som huvudnummer, ("vanliga" scalarer, Pterophyllum scalare), sedan rödmunnar (Hemmigrammus bleheri) eller kolglödstetror (Hyphessobrychon amandae) som stimmare och kanske nyckehål (Cleithracara maronii) i bottenskicktet...
Oavsett vilken variant det blir så är i dagsläget plecon kvar, samt 2 rejäla mkt fina svärdplantor.
Så hur går det i ett Tanganyikakar med en pleco & hur tusan ska han kunna kryssa mellan svärdplantorna och i så fall kommande extra växtlighet om det blir "SA" utan att "riva" allt för mig?
Input på detta, feedback i form av idéer, tips förslag på fiskar växter lösningar mm. tas tacksamt emot
Nicke
Sitter här med lite gott i form av 70% riktigt fint, läser runt i diverse trådar och njuter. Lite 75, 80, 85 eller till och med 90% är inte fel det heller,
högkoncentrerat och smaskens, med djup fyllig och komplex arom. Choklad alltså, inte sprit FAst lite god dryck finns att tillgå det med, både Whisky, Cognac & Likör samt Gin...
Haha, hur som, i denna avkopplade miljö med akvarier runt omkring och det goda att inmundiga (Mats citat )samt Zoopet framför näsan så dök inspirationen upp, men blev lite fast i tanketräsket...
Har ett kar i hallen hos mina föräldrar. Exakta mått och litervolym kommer senare, men har för mig att det är ca: 160L, kan vara lite mer (eller mindre ).
Hur som helst, i detta kar har jag haft Malawiciklider, Mbuna framförallt. Tyvärr så gick doppvärmaren sönder för ett tag sedan, den överhettades på nått vänster, misstänker att själva termostaten gav upp...
Med andra ord för varmt vatten, med för dålig syrehalt etc. vilket resulterade i massdöd. Det som finns kvar är min Segelfenspleco som fick flytta in då dess urspungliga kar gick åt fanders. Denne kämpe klarade smällen fint och mår trots missödet mkt bra.
Jag tycker dock karet känns lite smått åt plecon dock så ev. får den flytta till en polares lokal beroende på lite olika faktorer...
Så till själva frågan nu då. Antigen får det bli Tanganyikakar med Lamprologus multifasciatus som huvudnummer.
Eller så blir det "SA" med Scalarer som huvudnummer, ("vanliga" scalarer, Pterophyllum scalare), sedan rödmunnar (Hemmigrammus bleheri) eller kolglödstetror (Hyphessobrychon amandae) som stimmare och kanske nyckehål (Cleithracara maronii) i bottenskicktet...
Oavsett vilken variant det blir så är i dagsläget plecon kvar, samt 2 rejäla mkt fina svärdplantor.
Så hur går det i ett Tanganyikakar med en pleco & hur tusan ska han kunna kryssa mellan svärdplantorna och i så fall kommande extra växtlighet om det blir "SA" utan att "riva" allt för mig?
Input på detta, feedback i form av idéer, tips förslag på fiskar växter lösningar mm. tas tacksamt emot
Nicke
Kommentar