Beställa/köpa eklöv !?

#1 - 29 november 2010 16:17
Hej!

Jag vill ha eklöv i mitt akvarium, men det är ju lite svårt att hitta i naturen atm, p.g.a snön !

Kan man beställa/köpa eklöv någonstans ?

MVH
#2 - 29 november 2010 16:28
Eklöv vet jag inte med mandelblad finns att köpa his ebishop: http://www.ebishop.se/naturprodukter/13-mandelblad-5st.html

Priset kan ju såklart diskuteras men enda ställe jag vet man kan köpa löv :)
#3 - 29 november 2010 16:31
Betala för narturliga ting?:p
En annan hade ju iaf minnet i behåll och fick med sig några hem innan snön kom som tur var.
#4 - 29 november 2010 16:38
Kanske kan bli en affärsidé :P Samla in en massa löv på hösten och sälja under övriga årstider :D
Jag har oxå samlat in lite men tyvärr så samlade jag bara så det räcker till mig [:o]
#5 - 29 november 2010 16:40
Men eklöven sitter ju fortfarande kvar på träden till viss del, och boklöv funkar lika bra och de sitter kvar i ännu större mängd.
Annars funkar det fint med mandelblad, jag fick hem 30 stora blad inropade från Ebay idag för 4,50 dollar inklusive frakt:D!
#6 - 29 november 2010 17:37
Hej.
Min son plockade mängder med alkottar, gjorde förkok och sålde på en fiskauktion. Gick åt rätt bra!
Eklöv/boklöv har vi också massor på träden och lite här och var (de har ju extremt långsam förruttnelseprocess). Jag har sett att det finns akvarieaffärer som säljer...
#7 - 29 november 2010 20:25
går ju att plocka själv ( bara gräva bort snön) o sen koka. annars finns det löv från amerika att köpa med i affären :D
#8 - 4 december 2010 18:32
Tænkte också skaffa det till mitt kar. Har några undringar bara. Hur længe ska man koka dem? Hur påverkar de pH?

Tacksam før hjælp!
#9 - 4 december 2010 21:00
Hej,

Det sänker pH. Det går inte att säga hur mycket eftersom det beror på vilka ekblad och hur de är uppväxta. Ungefär som med alkottar - inte lika mycket dock.
Man bör koka dem i 5 minuter därför om du plockar bladen på marken finns det risk för att du kan få med nematoder (maskliknande) som kan överleva kokgrader under kort tid, sägs det (vet ej säkert, men vem tar risk). Vattnet kan du spara om du vill ha det för att ytterligare pH-sänka. Ju längre du kokar desto mer ämne drar du ur ekbladen (både färg men även pH-sänkning). Vattnet blir te-färgat av ekblad - vilket kanske inte alla vill ha - då kan man koka det i omgångar och lite längre.
Hilsen,
fisheye
#10 - 4 december 2010 23:21
Tack för svaret fisheye, en sista? kanske dum fråga, blir löven bruna av kokningen eller ska man plocka bruna löv och undvika de som är färska/gröna?

Hälsningar Ulf
#11 - 5 december 2010 07:46
Löven ska plockas när de är bruna, från marken eller direkt från trädet precis innan de faller :-). Jag vet inte säkert hur det är med gröna blad på ek, men vissa gröna blad kan vara giftiga.
#12 - 14 december 2010 00:38
Alltså... Har du gått ut i nån skog o kollat. Plockade eklöv senast nån vecka sen när det låg en halvmeter snö. Dom hade blåst av träden o låg på snön :) rena o fina
#13 - 22 april 2011 13:37
Tänkte ta och slänga i lite mer löv i mitt SA kar, funkar det att gå ut och plocka eklöv som fallit i höstas nu?
#14 - 22 april 2011 13:41
Det finns fortfarande löv kvar på grenarna på ekar. Såg senast igår :)
#15 - 22 april 2011 13:42
Hehe ok, får se om jag kan leta reda på en ek nånstans i närheten kanske.
#16 - 24 april 2011 17:07
Så här blev löven jag hittade i akvariet:
http://sg.kicks-ass.org/Akvarium/IMG_3242.JPG











Annons