död räka blir röd

#1 - 28 juli 2009 13:40
Idag fann jag för första gången en räka död :( mycket tråkigt.
Det var en räka av sorten amano men nu när den var död var den alldeles röd. Är det normalt att de blir så när de dör?
Min första tanke var att den blivit kokad till döds men det verkar inte troligt då temperaturen var normal.
#2 - 28 juli 2009 14:13
Jag har också märkt att döda "Amano"-räkor blir röda. Tror inte det är något konstigt med det.
#3 - 28 juli 2009 19:03
när skaldjur dör så bildas ett slags gift om jag inte har fel... det kanske är det som gör att vissa räkor/kräftor/krabbor blir röda?
#4 - 28 juli 2009 22:55
Vet inte om det är skillnad på självdöda djur och kokta... men kokar man skaldjur blir det röda pga att det pigment som gör att de är tex. svarta (som levande kräftor kan vara) "dör" och då tar det röda pigmentet över.

Kanske sker något liknande när räkor självdör? Har själv märkt att t.ex. cherrys tappar färgen i stort sett helt när de dött.
#5 - 29 juli 2009 07:53
Har varit med om samma fenomen. När mina amano har dött ser de ut som kokta räkor som man brukar äta.











Annons