Dum fråga

#1 - 31 augusti 2004 18:47
Hur gör ni när ni matar era malar, har provat med både gurka och squash men dessa flyter och malarna vill gärna inte upp till ytan.
#2 - 31 augusti 2004 18:50
trä en liten kaffesked genom gurk eller squash-skivan. Då lägger sig den ganska snabbt på botten. ;-)
#3 - 31 augusti 2004 18:54
Testa ärtor, ta bort skalet innan du lägger i dom.
#4 - 31 augusti 2004 19:03
Tack för hjälpen, ska prova det.
#5 - 31 augusti 2004 19:10
Det var ingen dum fråga satt själv med samma funderingar.
#6 - 2 september 2004 09:43
Det beror ju på vilka malar det handlar om, vissa är ju allätare eller köttätare, men om det gäller typ vanliga ancistrus eller liknande så kan du prova att lägga avsköljd isbergssallad i frysen till den är genomfrusen.. Ta sedan fram portionsbitar utan att tina upp dem först.. Detta sjunker och är väldigt omtyckt.. Bra mat vid ancistrusodling. Salladen innehåller cellulosa, viktigt för malar
#7 - 2 september 2004 09:46
Troligtvis kan du prova frysmetoden även med gurka o squash
#8 - 3 september 2004 17:58
Det är en L200 Två L260 och två L144 det är mest ancistrusarna jag tänkte på.
#9 - 3 september 2004 22:30
Hej!
Jag brukar mata mina ancistrusar med squash. Så här gör jag då:
1. Köper en Squash i affären
2. Kommer hem och skär upp den i lagoma bitar (halvmånar)
3. Kokar upp en kastrull med vatten
4. Kokar (förväller) Squashen några minuter
5. Låter dem svalna och lägger dem i en burk i kylen
6. Plockar fram en bit varje dag och matar fiskarna med

Tack vare att man förväller dem så sjunker de och man behöver inte använda skedar för att de ska sjunka. Dessutom så kan man frysa in dem, mycket praktiskt.

Mvh Maria
#10 - 14 september 2004 20:49
Annars använder man sig av brysselkol... Dessa sjunker ganska snart till botten. Poppis också.












Annons