Hur gör ni för att gurkbiten eller broccolin ska hålla sig på botten när det är till sniglarna eller ancistrus? flyter ju bara upp hela tiden. Jag kan ju inte trä ett metallrör genom för det är väll inge bra för vattnet..
Gurka kör jag i mikron i en mugg vatten 3 minuter sen kyla ner den då sjunker den av sig själv, ärter sjunker också utan hjälp. Broccoli har jag dock inte testat
Gurka kör jag i mikron i en mugg vatten 3 minuter sen kyla ner den då sjunker den av sig själv, ärter sjunker också utan hjälp. Broccoli har jag dock inte testat
1) Gurka innehåller typ 98% vatten. Bättre med Zucchini
2) Gurka som körs i mikron lär nog tappa en hel del näringsvärde. Bättre med rå zucchini.
Brysselkål använder jag. Rå flyter den, lagom skållad i kokande vatten eller efter en tur i mikron så sjunker den. Jag har också intrycket att den uppskattas mer om den inte är helt rå. Lite lagom uppvärmning kan alltså hantera det där med att få grönsakerna att sjunka men med måtta, det skall inte serveras några sladdriga urkokta saker typ gammaldags skolbespisning.