[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Kanske ska börja igår, eller egentligen så ligger jag ju ännu mer efter men det blir för långt. Så vi börjar igår:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Igår var vi, dvs västingarna hos Christian i Alingsås och pratade foto. Kanontrevligt och mycket informativt. Ska försöka förkovra mig lite när tillfälle ges :). [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Vi har verkligen jättetrevligt när vi träffas, så ni som inte har hängt på tidigare, och inte riktigt vågat. Jag looooovar, vi är inte så farliga som vi ser ut :D.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Sedan har vi ju idag oxå då:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Idag har jag och dottern tillbringat heeela dagen på Scandinavium.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Vi åkte bussen hemifrån kl. 9 i morse och kom tillbaka med bussen kl. halv 8 på kvällen, det kan man väl kalla heldag :D[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Det var skönt att skippa leta reda på bilen under all go blötsnö som kommit på kvällen och natten. Vi har en kanon-buss när man ska ner till Korsvägen, den tar bara 15 minuter. Mycket lättare och snabbare än att ta bilen.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Vi tittade i alla fall på 3 hoppklasser samt finalen i Världscupen i fyrspann.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Sista hoppklassen för idag var ju näst sista deltävlingen i världscupen hoppning.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Efter grunomgången hade vi bara 4 ryttare kvar, varav 2 svenskar. Rolf-Göran Bengtsson och Svante Johansson. Bara detta är ju sensation.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Sedan går Svante Johansson och tar hem hela Tjotaflängen, han som inte vunnit eller ens varit i närheten av någon världscupseger tidigare och gör det på hemmaplan dessutom.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=478293[/COLOR][/FONT]
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article4477661.ab
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Det var helt magiskt!![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Hela scandinavium stod upp och applåderna ville inte ta slut när han red in på prisutdelningen.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Det var värt varenda öre av biljettkostnaden att få vara där och titta på![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Så helgen har varit kanonkanon på alla sätt.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Å fiskarna simmar som vanligt.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Har fått lite önskemål om receptet på Hönökaka så här kommer det.[/COLOR][/FONT]
*********************************
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hönökakor:[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]OBS! Det behövs en ganska stor bunke, jag får precis plats i min Electrolux-Assistant.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Knäckekavel och brödspade behövs.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]3 pkt jäst[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Smula ner i degbunken [/COLOR][/FONT]
[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]250 g[/FONT][FONT=Comic Sans MS] smör eller margarin[/FONT][/COLOR]
[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]1,5 L[/FONT][FONT=Comic Sans MS] vatten[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Smält smör och blanda med vatten till degspad[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Häll degspadet över jästen och rör om så jästen smälter lite.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]4,5 dl[/FONT][FONT=Comic Sans MS] socker[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ca 1 tsk salt[/COLOR][/FONT]
[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]1 dl[/FONT][FONT=Comic Sans MS] matolja[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Hälls i degspadet[/COLOR][/FONT]
[COLOR=blue][FONT=Comic Sans MS]3 kg[/FONT][FONT=Comic Sans MS] vetemjöl[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Tillsätts.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Arbeta degen ca 4-5 minuter.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Låt jäsa övertäckt 25-30 min.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Ta upp degen och knåda ihop 16 ganska håra ämnen (bullar).[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Vänd dom i mjöl och låt jäsa ca 25 minuter.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Sätt ugnen på maxvärme (över & under) och sätt in en plåt i ugnen så den blir varm, plåten ska sitta ganska högt upp.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Baka ut bullarna till kakor på mjölat bakbord, nagga och lägg för jäsning ytterligare 25 minuter.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Jag brukar lägga en filt och ett lakan på sängen och lägga kakorna där. Har man långt mellan kök och sovrum kan man lägga nåt mjukt underlag på ett större bord och lägga upp kakorna där. Det är lättare att ta kakorna från ett mjukt underlag än ett hårt. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Nagga kakorna (på brödspaden) noga före gräddning, annars får du kuvertbröd.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Grädda kakorna en och en (flyttas med brödspaden) tills dom blir vackert gyllenbruna, ca 3-5 minuter beroende på ugn.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=blue]Låt dom svalna och frys in dom i lagom portionsförpackningar (1 dags förbrukning) så fort dom är kalla. Dom är allra godast färska eller nyupptagna ur frysen.[/COLOR][/FONT]
