Hej chrille,
Det går inte att ge något exakt svar eftersom det varierar så mycket efter förhållandena, bl.a. följande
Fiskens storlek (ju större fisk, detso kortare tid)
Vilken art det är (vissa arter är mer syrekrävande)
När och vad fisken senast åt (avföring smutsar ner vattnet och försämrar vattenkvalitén)
Vattnets buffringsförmåga (har vattnet en låg buffringsförmåga så försämras vattnets kvalité snabbare)
Om man som i ditt fall pratar om en fisk så klarar de allra flesta åtminstone 24 timmar i en plastpåse, som inte innehåller syrgas. Med syrgas klarar de betydligt längre tid. Men som sagt det finns flera om och men i detta, se punkterna ovan.
Hur packar man då fisken i en påse. Det bästa är att ha en stor plastpåse (använd helst 2 stycken, vilket minskar risken för läckage) som sedan fylls med max 1/3 med vatten (skall vara mer plats för luft än vatten). Ta gärna en del färskvatten som är syrerikare.
Man skall aldrig blåsa ner luft i plastpåsen innan den försluts med gummiband. Utandningsluften innehåller mindre syre än luften naturligt gör. Att vifta med fingret i vattnet fyller knappast någon större funktion.
Finns ingen som helst anledning att krångla till det ytterligare utan ovanstående "recept" fungerar utan problem.
Om man vill göra något ytterligare kan man ta till knep som en del har, som att använda vattenberedningspreparat i påsen (buffrar en del), samt att tillsätta ytterst lite salt.
Akvaristiska hälsningar
Kjell