jäst till co2?

#1 - 21 maj 2004 14:46
Jag har just satt min första co2-"anläggning" enligt beskrivningen på akvarieguiden...
ser redan hur flera av växterna släpper ifrån sig syre, borde ju visa att det fungerar...
Jag tog vad jag hade hemma och den enda jäst jag hade hemma var röd torrjäst, hur bra fungerar den? vilken fungerar bäst alltså av dom man kan köpa på livsmedelsbutiken.

Tack på förhand
#2 - 21 maj 2004 14:49
Jag brukar ha torrjäst för söta degar och det funkar bra. Har även haft den för matbröd samt "kubjästerna" Och det funkar nästan samma.

Jag brukar lägga i ca 1 dl russin/3,5 l brygd för att få en längre jäsningstid. Funkar bra för mig.

Lycka till med din bryggd.
#3 - 21 maj 2004 15:18
Russin?!? istället för socker eller?
#4 - 21 maj 2004 15:32
Nej inte som utbyte utan komplement.











Annons