Mata med kyckling?

#1 - 28 juli 2007 19:05
Hur bra är det att mata sina rovfiskar med rå kyckling?
#2 - 28 juli 2007 21:55
rå kyckling har jag aldrig gett:confused:, däremot tillagad och det var mycket uppskattat :D
#3 - 29 juli 2007 08:57
Saftsoppa skrev:
Hur bra är det att mata sina rovfiskar med rå kyckling?


Man skall vara väldigt försiktig med att mata fiskarna med protein från varmblodiga djur, de kan inte smälta det ordentligt. Och ja, jag vet att många matar med oxhjärta mm, men det är en schansning. Mata dina rovfiskar med tinade frysta räkor eller strimlad vitfisk (torsk, alaskan pollock eller långa till exempel) det klarar de säkert mycket bättre. Ett alternativ är ju också att odla levandefödare och använda dem som foder då och då. Maggots och daggmask är säkert också mycket uppskattat.;):D
#4 - 29 juli 2007 17:07
I see. Tack för hjälpen.
Kjell Fohrman
Administrator
#5 - 29 juli 2007 17:18
Gränsfall - men det är nog bättre än med saftsoppa i alla fall:D;)

Instämmer i övrigt med tummens inlägg
#6 - 29 juli 2007 17:23
rödtoppen skrev:
rå kyckling har jag aldrig gett:confused:, däremot tillagad och det var mycket uppskattat :D

Ger heller aldrig rått kött, alltid tillagat men mest fisk o skaldjur - ibland kyckling! Mycket uppskattat, inte minst av räkor.
#7 - 29 juli 2007 21:03
jag förstår ju varför man inte ska ge fiskarna kött från varmblodiga djur, men varför ska man tillaga det i såna fall? :) är det bättre med en stekt kyckling än en rå?
#8 - 29 juli 2007 22:03
smurfmats skrev:
jag förstår ju varför man inte ska ge fiskarna kött från varmblodiga djur, men varför ska man tillaga det i såna fall? :) är det bättre med en stekt kyckling än en rå?

Kyckling skall tillagas VÄL! Risk för Salmonella fanns kanske mer tidigare men en bra hygienisk hantering av kyckling och en korrekt tillagning eliminerar ev. smitta.
#9 - 30 juli 2007 00:38
smurfmats skrev:
jag förstår ju varför man inte ska ge fiskarna kött från varmblodiga djur, men varför ska man tillaga det i såna fall? :) är det bättre med en stekt kyckling än en rå?


Håller exakt med dig! Dom är inte ens vana vid det i det...Men fiskar som Ormhuvuden kan äta alla möjliga olika typer av kött men endå så tipsar jag om att inte ge dom vanligt landkött..dom är inte vana vid det i naturen heller.
Fisk funkar alltid BÄST :D


Godmorrn gött folk
//Aircut64
#10 - 30 juli 2007 07:06
Malinitzi skrev:
Kyckling skall tillagas VÄL! Risk för Salmonella fanns kanske mer tidigare men en bra hygienisk hantering av kyckling och en korrekt tillagning eliminerar ev. smitta.


så du menar att fiskar kan få salmonella?:confused:
#11 - 30 juli 2007 07:33
smurfmats skrev:
så du menar att fiskar kan få salmonella?:confused:


Människor kan - som väl måste hantera köttet ifråga.
#12 - 30 juli 2007 08:57
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=DarkOrchid]Helt ointressant passus i inlägget men petig som jag är....[:o] Största faran med just kyckling är campylobacter... Som dör när den är tillagad... [B)]

Instämmer också med tummens inlägg!
[/COLOR][/FONT]











Annons