Mata med mygglarver

#1 - 22 augusti 2003 14:57
Hur gör ni när ni matar med myglarver,räkmix och annan fryst mat? Tinar ni det först eller?

Och sen undrar jag också vad ni har ställt inn timern på? Förut hadde jag den innställd på att vara tänd från 10 till 10 men nu när jag börjat skolan så har jag den från 7 till 10. det med timern kanske inte riktigt hör hemma här men man matar ju fiskarna innan och efter timern slagits på och det har ju med foder att göra.
#2 - 22 augusti 2003 14:58
<font color="red">Om du tinar och fryser in maten hela tiden förstörs den. Jag tinar aldrig bara lägger i och då löser det upp sig.</font id="red">
#3 - 22 augusti 2003 15:00
Den tinar snabbt i vattnet, släng det direkt. När du har tänt spelar inte så stor roll bara det är ca 10-12 timmar/dygen(sammanhängande).
#4 - 22 augusti 2003 15:28
jag brukar tina mina mygglarver, lättare att alla får då & inte bara de som är först på & jagar bort de andra =)
#5 - 22 augusti 2003 15:52
Jag brukar bryta lös en liten bit av den frysta kakan. Lägger den i ett litet glas med lite varmt vatten så att det löses upp. Häller sedan ut det i akvariet. Har lagt i frysta bitar direkt men då kan någon av de större fiskar ta "allt" och de mindre bli utan...

Artemia och vita mygglarver är "mina" favoriter. Räkmixen skitar ner så fruktansvärt och gillar inte av alla fiskar jag har, framför allt inte de mindre.

David B.
#6 - 22 augusti 2003 16:34
jag har kakaduor & testade efter tips här, att hälla ut maten över hela akvariet..blir rätt häftiga strider om mest mat hamnar hos en av honorna enbart..hehe
#7 - 22 augusti 2003 16:53
<font color="red">Beror också på märket av maten vissa är sjunkande och vissa flytande, föredrar sjunkande...</font id="red">
#8 - 24 augusti 2003 17:49
Jag menade ju inte att tina upp hela påsen med larver utan jag menade så i ett litet glas med vatten. Om jag skulle varit en fisk så skulle jag inte gilla att ta inn något kallt i munnen som smälter i magen... Men jag e ju inte fisk
#9 - 24 augusti 2003 18:17
<font color="red">Vattnets värme tar och värmer upp fodret direkt, så det är knappast kallt.</font id="red">
Kjell Fohrman
Administrator
#10 - 24 augusti 2003 19:33
Om jag skulle varit en fisk så skulle jag inte gilla att ta inn något kallt i munnen som smälter i magen...

Så du tinar och värmer glassen innan du äter den[;)].
Akvaristiska hälsningar
Kjell
#11 - 25 augusti 2003 00:48
hehe..den va bra =)
#12 - 27 augusti 2003 06:50
Där fick du till det kjell haha
#13 - 27 augusti 2003 07:41
Nä det förståss... det gör jag inte..
#14 - 27 augusti 2003 08:24
HeheHeHe... men en kal kötbit är kanske inte samma sak eller!
#15 - 31 augusti 2003 14:08
Frysta mygglarver är väl fiskens motsvarig het till vår glass? hehe











Annons