Supermick,
har försökt
- det är inte själva nedfrysningen som påverkar c vitaminet!
Sista inlägget för mig gällande detta ämnet.
Mvh,
cri
http://www.msnews.org/jvit.shtml
http://www.shenet.se/ravaror/askorbinsyra.html
Mat och dryck Godkänt som antioxidationsmedel (E 300) i livsmedel; askorbinsyran och dess salter (E 301-302) får användas till alla livsmedel som får innehålla tillsatser utan mängdbegränsning. Det hindrar t. ex. kött från att blekna.
Förvaring
Torrt ska askorbinsyra förvaras i väl slutet kärl, skyddat för luft och ljus. Sönderdelas (oxiderar) och mörknar av värme och ljus när syre får tillträde men är relativt hållbart. Kan förvaras med andra torra pulver för att vara klart att blandas med vätska vid användningen.
Löst i vatten: I lösning sönderdelas askorbinsyra snabbt i närvaro av luft. Något så när hållbart i sura lösningar och vid låga temperaturer, men oxiderar snabbt i neutrala och alkaliska blandningar