Ny sten, kokas eller in i ugnen?

#1 - 30 augusti 2013 15:55
Jag har skaffat ett gäng med lavasten och tänkte ta och koka dem innan jag plumsar ner de i akvariet. Men den stora soppgrytan fick jag tyvärr inte ta för frugan. Då kom jag att tänka på att borde det inte gå lika bra att köra de i ugnen? Det är väl värmen man vill åt, eller är det även vattnet så det inte räcker att köra de i ugnen? Om det nu är ok med att ungsbaka sten, vilken värme skall man ha och hur länge skall man köra?
#2 - 30 augusti 2013 15:56
Jag brukar bara skölja av dem...
#3 - 30 augusti 2013 16:02
Ny sten, kokas eller in i ugnen?

Ja, det kanske räcker att bara skvätta lite vatten på dem :) Kanske är jag som är lite väl försiktig och vill koka. Men va fanken, det är ju lavasten så den har ju redan varit runt 1000 grader ;)
#4 - 30 augusti 2013 16:23
Ta varmt vatten så går du halva vägen:D...
#5 - 30 augusti 2013 16:38
ja det räcker gott att bara skölja av dom :)
#6 - 30 augusti 2013 16:38
Ny sten, kokas eller in i ugnen?

Ja, det får nog bli så då. Annat är det väl kanske med stenar man plockar direkt i naturen :)
#7 - 30 augusti 2013 16:40
Nä...;) Bara man vet att stenen inte i sig är något lurt med:)
#8 - 30 augusti 2013 16:51
Ny sten, kokas eller in i ugnen?

Då hoppas jag att lavasten är safe :)
#9 - 30 augusti 2013 16:53
Ugnstekt lavasten är inte gott! Svårtuggat!
Nej skölj bara av stenarna som redan har skrivits!
#10 - 30 augusti 2013 16:54
Wilhelm skrev:
Ugnstekt lavasten är inte gott! Svårtuggat!

Nej skölj bara av stenarna som redan har skrivits!
Koka dem länge så jäklar..;)











Annons