Oj! 2.4 meter mal.

#2 - 21 november 2007 08:39
oj vilket kar man skulle få ha!!
#3 - 21 november 2007 08:39
Fanns ju en ännu större hona på 2,7 meter och hela 294kg! Rent makalösa storlekar på de malarna...undrar just hur gamla de är och vad de äter på en dag.

http://news.nationalgeographic.com/news/2005/06/photogalleries/giantcatfish/index.html
#4 - 21 november 2007 09:32
#5 - 21 november 2007 10:49
det var inga små malar hehe:P
#6 - 21 november 2007 10:58
Och frugan säger att de smakar jättegott:p.
#7 - 21 november 2007 11:31
Inte de europeiska, vad jag vet ska de vara rätt gryinga och äckliga. Pangasius däremot, kan man ju köpa i vilken matvaruaffär som helst. ser ut som torsk, ungefär.
#8 - 21 november 2007 12:00
.. men pangasius smakar ofta dy.. vilket säkert beror på hur de odlas(ofta i gamla dyiga risodlingar)
#9 - 21 november 2007 12:32
Pangasisus odlas bland annat i göteborgstrakten vad jag vet...
#10 - 21 november 2007 12:54
Jasså? Det var en nyhet! Vart då? Det hade ju varit nice om man kunde slippa dysmaken (om nu inte fisken smakar det i sig) och samtidigt få tag på en lokalodlad växtätande fisk, miljövänligt och fint :D
#11 - 21 november 2007 13:13
#12 - 21 november 2007 14:04
Åhååå, det var riktigt intressant! Värt att hålla ögonn öppna efter..
#13 - 21 november 2007 18:09
kanske ska ringa och fråga om de behöver lite nya clarias gener min börjar bli lite jobbig på de andra fiskarna!!!!!!!
Guest
#14 - 21 november 2007 18:12
Kan inte hålla med om att pangasius smakar dy, enligt mig smakar det riktigt gott.

Har även Tilapia i frysen, men nått jag skulle vilja testa är Clarias.
#15 - 21 november 2007 18:59
Lutt skrev:
Kan inte hålla med om att pangasius smakar dy, enligt mig smakar det riktigt gott.



Har även Tilapia i frysen, men nått jag skulle vilja testa är Clarias.

Jag har testat dem alla tre, och utan tvekan är det Clarias som smakar bäst. Grilla den över öppen eld och doppa köttet tillsammans med chili och limesaft och det smakar väldigt gott. Lite av köttsmak på fisken och en klar favorit hos mig!
Ska du smaka en riktigt dysmakande fisk får jag nog rekomendera Gurami.
#16 - 21 november 2007 19:01
Köpte Pangasius i Kina-affären på söder nära katolska kyrkan för några år sedan (innan den började säljas i svenska affärer) och den smakade faktiskt dy. Tom min fiskälskande filippinska fru höll med och resten gick till soporna. Även besviken på nilabborren från Viktoriasjön som vi smakade på i veckan (inköpt på Willys). Som ett litet OT försöker den gamla fiskförsäljaren mittemot Kina-affären sälja "Bangasius" som bergtunga till sina kunder...
;)
#17 - 22 november 2007 04:04
Det är ju fördjävligt om nilabborren som orsakat så mycket problem inte ens är GOD!
#18 - 22 november 2007 22:27
jobbar som kock och har stekt ett antal pangasiusfileér och vissa gånger smakar den bra och ibland smakar den väldigt mycket dy.











Annons