Tror inte att det går att ge något svar - allt beror på storleken och kvaliten och på arten.
Sedan är det ju som nämns ovan alltid en risk att köpa in från många håll eftersom då risken är stor att man får in bakteriekulturer som inte funkar ihop.
På den tiden jag hade affär så var jag mycket försiktig med att köpa in fisk från privatpersoner jag inte kände.
men odlare säljer la inte för mindre än 1/3 av priset i affären,
Om en affär lägger på så litet på levande så får de det nog svårt. OK om kunden byter mot foder eller nåt sånt (då har de ju först tjänat på det) så kan det vara OK men inte annars.
Räknar man in sådant som lokalhyra, löner, skatter, el , vatten, utbildning, skötsel, svinn (döda fiskar, men främst sådana man inte får sålt) så måste det levande bli mycket dyrare. Då jag hade affär så var det mer lönsamt att sälja kattmat (med 20% eller nåt sånt i pålägg) än fisk (med 500% eller nåt sånt i pålägg).
Det är visserligen några år sedan nu, men jag tror snarare att skillnaden borde vara ännu större idag.
Så jag tycker
1/ att odlare och grossister borde höja sina priser med 50% på fisk
2/ att affärer borde höja sina priser på fisk med 100%
3/ att tillbehören borde bli billigare i affärerna