Så gick det med köttfärsskandalen...

#1 - 14 januari 2009 20:20
Så var det med det:
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2566204
Köpa köttfärs någon?
:mad:
Efter detta finns det nog all anledning att inte lita på livsmedelshandlarna.
Vad krävs egentligen för att de skall åka fast - dödsfall?
#2 - 14 januari 2009 21:01
Vad trodde ni då.......det har gått till på samma vis i 30 år minst i butikerna och det kommer nog att pågå ett bra tag till.

Dödsfall kanske men tveksamt.
#3 - 15 januari 2009 15:01
Äh, folk e så djävuls petiga. Inför livsmedelskunskap på schemat i grundskolan så ungjävlarna lär sig se hur bra respektive dåligt kött ska se ut. Inte fan gnällde man förr om åren, nej då åt man och var glad att man hade något att äta. Skål!


//C
#4 - 15 januari 2009 16:06
Kött ja - men köttfärs är ju malet och därmed rena rama bakteriesubstratet...
Fick jag lära mej under medicinkurserna i alla fall.
#5 - 15 januari 2009 16:08
Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.:)
#6 - 16 januari 2009 12:07
Det man inte vet har man inget ont av....
Lite samma sak som varför man inte ska gå in i köket på lyxrestaurangen.
#7 - 16 januari 2009 15:54
Guy Palm skrev:
Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.:)


Vem f*n vågar äta råbiff nuförtiden. Men jag kommer ihåg att det var en njutning på 1970-talet... Med rå äggula. Men f*n törs äta det nuförtiden också...

heeke skrev:
Det man inte vet har man inget ont av....

Lite samma sak som varför man inte ska gå in i köket på lyxrestaurangen.

Tyvärr är det väl så att det inte alltid stämmer. Kalvsyltan som skickade halva Parkskolan i Boden till toiletterna med huvudet före i början av 1960-talet smakade väl OK tror jag. Jag har dock inte smakat kalvsylta sedan dess. Tänker inte ens tanken helst. Toxiner får man ont av utan att man vet det när man äter.
Men jag erkänner också att jag helst inte vill titta in i köksregionerna efter vad man läst vad inspektörerna hittat. ;)
#8 - 16 januari 2009 15:57
Guy Palm skrev:
Du kanske fick lära dig att bakterierna dog vid en viss temperatur ? Du behöver inte alltid äta råbiff.:)


Därtill sakupplysning - bakterierna dör visst men vissa bakterietoxiner klarar väl upp till 10 minuters kokning - kommer inte nu ihåg om det var staff eller strepto....
#9 - 16 januari 2009 18:00
Fast hela ICA konsernen fick sig en näsbränna och försäljningen på köttfärs rasade under en tid. Försäljnningen av färsen är viktig då endast vissa bitar är attraktiva i butikerna och resten blir då färs och korv........
Bilagor:
#10 - 16 januari 2009 22:48
Jag har en liten böjelse för rå köttfärs, tar alltid en snutt med salt och peppar när man står och lagar något med färs.
Spelar ingen roll om det är nöt eller blandfärs, svensk eller utrikisk, från ICA eller Konsum.
Det smakar gott ändå, och aldrig har jag blivit sjuk av det heller.
#11 - 17 januari 2009 07:33
Hoppas turen håller i sej...
#12 - 17 januari 2009 07:47
erikthur skrev:
Hoppas turen håller i sej...

Tror inte det bara beror på tur om man inte blir sjuk. Om man använder de sinnen man har fått och inte är allt för förkyld så brukar man klara sig.
#13 - 17 januari 2009 08:02
Gör som jag, dvs låter bli att läsa alla varningsrapporter.:d
#14 - 17 januari 2009 08:11
Man borde bli vegetarian... Korna fiser upp temperaturen på jorden!
#15 - 17 januari 2009 09:40
miluhe skrev:
Gör som jag, dvs låter bli att läsa alla varningsrapporter.:d


Varningsrapporter och varningsrapporter.
Nej det rör sej om kunskaper inhämtade på bl a på bakteriologikursen på 1970-talet.











Annons