Söndags stek till fiskar?

#1 - 22 mars 2010 20:07
Idag när jag tappade uppsikten på pajken matade han fiskarna med en bit stek, hoppas de inte skall ta nån skada av det men jag måste säga det att den kött biten försvann ta me fanime snabbare än va den hade gjort hos ett gäng pirajor:d
#2 - 22 mars 2010 20:21
Passa dig för tetrorna, de har fått smak för kött nu!!!

;)
#3 - 22 mars 2010 20:23
Passa dig för tetrorna, de har fått smak för kött nu!!!



;)


Ja de får jag verkligen göra, Ingen mer handmatning nu
#4 - 14 april 2010 07:03
Jag har matat mina lite med skrap av fläskkött, de älskar de. Äter som galningar. Sen brukar de få fasta dagen efter. har gjort det ca 2 ggr sen i julas. så det är inte så ofta förekommande. Funderat på om det kan vara fartligt elelr så, men tror det borde funka fint om det inte är så ofta.. Men det är riktigt kul att mata med sådant som de blir som galna av!
#5 - 14 april 2010 10:28
kan aldrig vara bra med animaliskt kött till fiskar........

ska man ge dom riktigt kött....så är det fiskkött som gäller....



.
#6 - 14 april 2010 18:06
Bara för att dom gillar att äta det betyder det inte att det är bra för dom ;)

Har för mig att jag läste om att det inte är så bra att mata fiskar med vilket kött som helst så det bör du kolla upp.
#7 - 14 april 2010 18:55
Haha härligt rubriksnamn=)
#8 - 14 april 2010 21:01
Det där kan nog lätt bli en ovana, precis som när man inte kan låta bli att mata hunden vid matbordet. Snart ser du fiskarna stå och tigga vid dina fötter... [:-128] [:-128] [:-128] [:-128] [:-128] [:-128]
#9 - 14 april 2010 21:03
Det där kan nog lätt bli en ovana, precis som när man inte kan låta bli att mata hunden vid matbordet. Snart ser du fiskarna stå och tigga vid dina fötter... [:-128] [:-128] [:-128] [:-128] [:-128] [:-128]

Tänk om det dessutom är fyrögonfiskar det handlar om, de har ju stenkoll på allt över ytan! :D ;)
#10 - 14 april 2010 21:29
Tänk om det dessutom är det handlar om, de har ju stenkoll på allt över ytan! :D ;)
t

haha fyy vilken mardröm! Man kanske skulle börja med någon annan hobby... tex. virka. Det är mer harmlöst! :D
Bilagor:
#11 - 15 april 2010 21:10
Fick mig att tänka på en kompis som hade akvarium förr, han hade en ormhuvudfisk som vi povade att mata med allt möjligt :) Tror inte det var något den inte åt men kommer ihåg att den var galen i ost :D Räckte med att visa en bit framför rutan så blev den tokig :D
#12 - 16 april 2010 08:23
bong skrev:
Fick mig att tänka på en kompis som hade akvarium förr, han hade en ormhuvudfisk som vi povade att mata med allt möjligt :) Tror inte det var något den inte åt men kommer ihåg att den var galen i ost :D Räckte med att visa en bit framför rutan så blev den tokig :D


hahaha ost :D
#13 - 16 april 2010 09:02
Kensa skrev:
kan aldrig vara bra med animaliskt kött till fiskar........



ska man ge dom riktigt kött....så är det fiskkött som gäller....







.


- Tja sedan när är fiskkött inte animaliskt? :)

Fiskar äter både insekter, maskdjur, och andra fiskar. "animaliskt kött" alltihop.
#14 - 16 april 2010 12:17
Det är väl fett från däggdjur som tarmsystemen inte klarar av på sikt?
#15 - 16 april 2010 18:31
Det är väl fett från däggdjur som tarmsystemen inte klarar av på sikt?


Jag antar att det har en hel del och göra med smälttemperaturen för fettet hos varmblodiga djur, i temperaturen som är i fiskarna blir det ju stenhårt.
#16 - 17 april 2010 08:48
Tänk om det dessutom är fyrögonfiskar det handlar om, de har ju stenkoll på allt över ytan! :D ;)

ja, men det är värre med slamkrypare. de kommer komma upp i sängen och bita av tårna för en:D
#17 - 17 april 2010 15:34
Jag antar att det har en hel del och göra med smälttemperaturen för fettet hos varmblodiga djur, i temperaturen som är i fiskarna blir det ju stenhårt.


Låter ju som en rimlig förklaring!
#18 - 17 april 2010 18:53
Det är nog inte tillrådigt att göra det till en vana att mata med kött från däggdjur, i vart fall inte om det är fett på det. Många (särskilt diskusfolket) matar med oxhjärta men det är mycket magert kött. Fettet från däggdjur kan inte fiskar tillgodogöra sig och kan orsaka problem. Men som sagt bara om det blir en vana.

Själv lever jag som jag lär, äter i stort sett bara nykläckt artemia, grindal och bananflugor.
Bilagor:
Kjell Fohrman
Administrator
#19 - 17 april 2010 18:58
Det är nog inte tillrådigt att göra det till en vana att mata med kött från däggdjur, i vart fall inte om det är fett på det. Många (särskilt diskusfolket) matar med oxhjärta men det är mycket magert kött. Fettet från däggdjur kan inte fiskar tillgodogöra sig och kan orsaka problem. Men som sagt bara om det blir en vana.

Jo men diskus hålls ju också i bra mycket varmare vatten (tom ofta varmare än i naturen) än andra fiskar och därför tål de oxhjärta bättre.
#20 - 17 april 2010 19:01
Jo men diskus hålls ju också i bra mycket varmare vatten (tom ofta varmare än i naturen) än andra fiskar och därför tål de oxhjärta bättre.


Som jag skrev är ju det ett mycket magert kött. Absolut spelar temperaturen in.
Kjell Fohrman
Administrator
#21 - 17 april 2010 20:34
Som jag skrev är ju det ett mycket magert kött.

Det gör inte så stor skillnad
#22 - 17 april 2010 21:08
Det gör inte så stor skillnad

Det är klart att det är skillnad på ett magert kött och ett med mycket fett insprängt! Du får väl pröva och utvärdera skillnaden.

I övrigt har jag aldrig riktigt förstått poängen att man som hobbyist matar med det. Men så håller jag inte på med felvänd plattfisk heller;)
Kjell Fohrman
Administrator
#23 - 17 april 2010 21:14
Det är klart att det är skillnad på ett magert kött och ett med mycket fett insprängt! Du får väl pröva och utvärdera skillnaden.

Jag skrev inte att det inte fanns någon skillnad - uatn jag skrev att skillnaden inte var så stor;)'
Allt kött från varmblodiga djur har en högre smältpunkt än kött från kallblodiga djur - men säkert är det som du skriver ännu sämre att ge dom en massa fett
#24 - 20 april 2010 03:13
http://i52.photobucket.com/albums/g29/smart_baklaenges_blir_trams/DSC00068.jpg

Skulle aldrig falla mig in att servera söndagssteken till fiskarna, vad skulle jag äta då?

OT: Söndagssteken blev 1 1/2 kg lammlår som jag benade ur och späckade med katrinplommon, bands ihop och bryntes i stekpanna innan den ställdes på en bädd av morötter i lergrytan, hällde på en flaska carnegieporter och stängde locket innan den gick in i ugnen på 250° i 2 timmar, reducerade skyn och tillsatte 2 dl grädde som blev en mustig sås, serverades med presspotatis, honungsglacerade stekta morötter och inlagd färsk gurka innan den avnjöts av mig och lilla O ute i parken!
#25 - 20 april 2010 07:33
Ett sött litet lamm[:o]











Annons