Våtservetter i karet ???????????

#1 - 28 november 2008 14:45
hubba !

har lite problem rengöring av mitt egentillverkade 150 liters stålkar.

det har lite skit isig som jag vill ta bort.

varmt vatten funkar sisådär.

jag kan inte vända karet och spola ut eventuella rengöringsmedel
(fanskapet väger mer än 70 kilo)

är det helt galet att torka rent med oparfymerade våtservetter,
och sedan torka rent med vatten ???????

.
#2 - 28 november 2008 14:55
Varmt vatten och en vit disksvamp?
#3 - 28 november 2008 15:37
heeke skrev:
Varmt vatten och en vit disksvamp?



been there...tried that....

gjorde ett litet miniförsök, det verkar vara som om jag behöver nått
som löser upp skiten bättre än vatten.

men en våtservett funkade i försöket....på cirka 1x1 cm.....

.
#4 - 28 november 2008 15:43
citron syra använde jag..va kanon bra..sen skulle det ju kanske att använda en Grovis dammsugare eller helst en riktig vatten dammsugare å ta ur det sista
#5 - 28 november 2008 15:44
OBS använd gummihandskar ihop med citronsyran
#6 - 28 november 2008 21:21
Mixa citronsyra med bikarbonat 50/50, häll ut en halv flaska 24% ättiksprit i akvariet och låt verka några minuter, strö ut blandningen med citronsyra och bikarbonat och skrubba med blå/vit Scotch-Brite™ men glöm inte diskhandskarna.
#7 - 28 november 2008 21:28
Även om våtservetter är parfymfria kan de innehålla olika cremer, om det är sådana som är till för barnstjärtar du menar. Bara så du vet ;)
#8 - 28 november 2008 21:58
Utöver citronsyra och bikarbonat kan du testa vanlig citron med salt och skrubba med citronen - fungerar om det inte är alldeles för stor yta...

ättiksprit + bakpulver är också ett välprövat "husmorstips". ;)
#9 - 28 november 2008 22:14
Prova med saft från färskpressad citron/lime blandat med grovsalt...
#10 - 28 november 2008 22:20
Dyrt, rivna citronskal kan man ha till bakverk och några stänk av saften i gräddsåsen(gjorde en fantastisk köttfärslimpa på vitlök, kapris och muskot innan i dag) och limen delar du och mortlar med rörsocker till drinken, kör på citronsyra i stället, bättre krut.. skål!
#11 - 28 november 2008 22:29
Sant, därför passar inte vanlig citron för större ytor. Dels oekonomiskt och dels för jobbigt, så kör på citronsyran...
#12 - 28 november 2008 22:30
glöm inte ättikan och bakpulvret..
#13 - 28 november 2008 22:30
Hmm skrev inget om rivna citronskal,men en lime kostar här 1,90kr och salt har alla hemma,så det blir inte så våldsamt dyrt...eller?
Rom med lime och krossat rörsocker plus is är fantastiskt gott,blir nog några sådana imorgon :D
#14 - 29 november 2008 15:13
Hmm skrev inget om rivna citronskal,men en lime kostar här 1,90kr och salt har alla hemma,så det blir inte så våldsamt dyrt...eller?

Rom med lime och krossat rörsocker plus is är fantastiskt gott,blir nog några sådana imorgon :D


aHHAHAha!!
#15 - 1 december 2008 08:17
Hmm skrev inget om rivna citronskal,men en lime kostar här 1,90kr och salt har alla hemma,så det blir inte så våldsamt dyrt...eller?

Rom med lime och krossat rörsocker plus is är fantastiskt gott,blir nog några sådana imorgon :D

Mmm, Caipirinha är en favorit.
#16 - 1 december 2008 08:33
det blev ett par citroner, och ett eländigt skrapande med scotchbriten........

.











Annons