Zoopet
Malawi i vardagsrummet - 375 liter - ett akvarium på www.zoopet.com

Malawi i vardagsrummet - 375 liter
(Biotopakvarium - malawiciklider)

av: Ekenberg - (2017-12-10)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: Okänt
Bredd: 50 cm
Höjd: 50 cm
Längd: 150 cm
Antal liter: 375 liter

BESKRIVNING

I akvariumet finns golden som håller sig vid grottorna och mer fri simmande arter som delfin och flera olika Aulonocara . Det är ett lungt och fridfullt akvarium för att vara malawiciklider. Men det är alltid något spännande som händer, Golden som simmar ut och in i grottorna, en delfinhane som spelar för en hona eller två Aulonocarahanar som bröstar upp sig för varandra.

INREDNING

Ljus akvariesand, lavastenar och en bakgrund av okänt fabrikat ( inköpt för mer än 10 år sedan)

TEKNIK

Alla mina akvarium är utröstade med minimal teknik, här är det två fluval 4+ och en doppvärmare.


FISKAR

Aulonocara stuartgranti, Cobwe, Kejsar-aulonocara, Cobwe-aulonocara
Bråkstaken i mitt akvarium, vill gärna visa de andra hanarna att han bestämmer. Men det brukar inte bli några riktiga bråk, de andra skakar lite på huvudet och flyttar sig. Han har inte direkt någon han mobbar ut....bara lite allmänt stökig.
Aulonocara sp. 'stuartgranti maleri', Gul- och orange aulonocara, röd rubin.
En lugn och fantastiskt vacker Aulonocara när han färgar ut ordentligt, i mitt akvarium färgar han tyvärr bara ut riktigt när han leker annars håller han en lite brungråare ton.
Cyrtocara moorii, Blå delfinciklid
En väldigt trevlig ciklid, håller sig oftast till sin lilla grupp. Dock kan den dominanta hanen holla efter de andra hanarna i gruppen och även jaga undan andra hanar i akvariumet. Jag har en grupp på sju stycken, tre hanar och fyra honor. Hos mig är det de två mindre hanarna som gruffar lite sinnsemellan medansvar den största lugnt simmar förbi.
Labidochromis caeruleus, Kakusa, Golden labidochromis, gul labidochromis
Ett litet stimm på elva individer simmar ut och in i sina grottor utan att nämnvärt bry sig om några andra fiskar i karet. De två största hanarna har dock delat akvariumet i två delar och gör allt de kan för att locka honorna till sin egna planhalva .
Protomelas taeniolatus, Namalenje , Hinderi, red empress
Ja om Ahli är kungen i mitt kar är Hinderi den röda kejsaren också en lugn och fredlig hane som har sin lekgrop i hörnet under ett av pumparna här håller han fritt när hans hona är leksugen.
Sciaenochromis fryeri, ahli
Denna ståtliga blåa hane är nog kungen i akvariumet, men väldigt lugn och inte det minsta aggressiv , vid lek med sin hona ser han dock till att hålla fritt runt sin grop i mitten av akvariumet.

VÄXTER

ÖVRIGA DJUR

Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Inga kommentarer


Zoopet i stolt samarbete med
CARES