Zoopet
310 L Kallvatten - ett akvarium på www.zoopet.com

310 L Kallvatten
(Kallvattensakvarium)

av: roffen2 - (2012-11-08)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat:
Bredd: 50 cm
Höjd: 50 cm
Längd: 125 cm
Antal liter: 310 liter

BESKRIVNING

Det hela började med en damm i trädgården... Den blev inte tillräckligt djup för att övervintra fiskar och då skaffade vi ett akvarium som står i ett uterum och där kommer att hålla 12-15 grader på vintern. Tänkte först att det inte var så många växter som klarar svalt, men tror nog att många gör det, särskilt som de får \\\\\\\"vanlig akvarietemp\\\\\\\" på sommarhalvåret. Övervintrar ett par dammväxter i tygpåsar i akvariet, samt Pistia. Efter hand inser jag och min fru hur kul och snyggt det är med akvarium, så vi är nog på väg från *förvaring* till *snyggambition*. Har inte bestämt vad som ska gå i akvariet på sommaren när guldfiskarna är ute. Blir intressant att se hur ett svalvattensakvarium kommer att funka. Tror och hoppas att växter funkar, fast på en lägre nivå, dvs lägre temp - mindre ljus - mindre näring.

INREDNING

Vattenväxtjord för dammbruk underst, sen sjösten 8-12 mm. BTN Slimline

TEKNIK

Akvariet står lågt, därför två mindre filter, Tetratec 600 EX. Inser efterhand att det är ganska bra, då kan man köra ett lite långsammare, för t ex UV (har beställt). Ramp 2*36W Sylvania Aquastar. Bra färg på fiskarna, men känns som för lila. Och för lite ljus över huvudtaget. 2012-10-23 - bytt ett ett av lysrören till Philips Aquarelle - blev mycket bättre. 2012-11-01 - hittat en fyrarörsramp och kör nu två Aquastar, ett Aquarelle och ett annat med dmer rött i. 2012-11-01 Installerat Sodastream Co2 med cirka en bubbla oer sekund.


FISKAR

Carassius auratus, Guldfisk
Tre Sarassa och tre Shubunkin. Tyvärr visade det sig att det bra är en hona.
Crossocheilus oblongus, Siamesisk algätare, algätare
Tre stycken som får hjälpa till att hålla efter algerna.

VÄXTER

Crinum thaianum, Crinum-lök
Inköpta för att de - enligt handlaren - inte blir uppätna av någon fisk...
Pistia stratiotes, Musselblomma, Vattensallad
Ska växa både i dammen och i akvariet
Vallisneria spiralis , Tigervallisneria, Skruvvallisneria
Växer inte så mycket, och håller inte färgen så bra heller. Gillar inte EasyCarbo? Byter till Co2 på tub så får jag se om det går bättre...

Övriga växter (finns ej med i artregistret)

Vattenmöja - Ranunculus aquatilis

ÖVRIGA DJUR
Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Inga kommentarer


Zoopet i stolt samarbete med
CARES