Zoopet
Stöddiga fiskar - ett akvarium på www.zoopet.com

Stöddiga fiskar
(Biotopakvarium – viktoriaciklider etc.)

av: Linnea1987 - (2014-10-08)
Betyg

Ditt betyg

Fakta

Fabrikat:
Bredd: 60 cm
Höjd: 55 cm
Längd: 110 cm
Antal liter: 200 liter

FISKAR

Astatotilapia nubila, Nubilaciklid
Denna fisk är mycket tålig. De hanar som man har i karet kan komma överens med andra hanar av samma art, OM man har tillräckligt många honor och gömställen i akvariet. Desto större hanarna blir, desto mer aggressiva blir dom mot mindre hanar av samma art. Honorna är ljus beigea med en svart prick fram på nosen när dom är lugna och mår bra. Fram vid lek ändrar honorna färg och blir mörk gråa med gula fläckar nere vid analfenorna. Honorna kan också vara aggressiva mot sina egna. Alla fiskar behöver ju inte vara aggressiva mot varandra. Men i mitt fall har jag en hane som är rena terroristen i karet. Han ger sig på allt som rör sig. Även mina synodontis malar kan få sig ett nyp om dom simmar för nära. Utöver aggressiviteten så är dessa fiskar relativt lugna med andra arter som inte liknar de själva. Dock en stark rekommendation att om man skall skaffa andra fiskar till karet, så bör man skaffa fiskar från samma sjö eller andra lika tåliga fiskar så ingen mobbning och jakt pågår i karet. Jag har själv just nu 3 hanar och två honor. Hade fyra hanar och 5 honor från början. Men då den störste hannen jagade ihjäl tre honor och en hane så jagar jag nu själv efter fler honor att införskaffa till karet. Den aggressiva hanen får för tillfället gå i ett annat kar där han simmar med afrikanska palettciklider. Tills man fått tag på fler honor så balansen återställs i karet.
Hemichromis guttatus, Prickig rödciklid, juvelciklid, afrikansk juvelcikilid
Jättefin fisk. Tror dock att det är som i beskrivningen, att jag fått en vanlig rödciklid istället för juvelciklid.
Rocio octofasciata, Jack Dempsey
Mycket fin fisk. Har en hona och en hane. Ett ungpar som ej är lekmogna ännu. Dessa kommer ypperligt överens med mina Nubila ciklider från Viktoria sjön då båda arter har sådan energi för att kunna leva med varandra. Min erfarenhet av denna fisken är liten då jag aldrig haft Jack dempsey förut. Men böcker är beställda för att luska i all möjlig info som går att få om denna fisk.

VÄXTER

Vallisneria americana (gigantea), Jättevallisneria
Har aldrig lyckats med växter i mina akvarium. Vet ej varför. Testar det mesta som växtlysrör, Plantamin och små men många vb. Har nu skaffat mig mitt första Co2 system som jag installerat i karet. Så väntar med förhoppningar om att det var det som saknades.

ÖVRIGA DJURMedlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Inga kommentarer


Zoopet i stolt samarbete med
CARES