Så är då mässan slut och jag är trött i benen och imorgon skall jag ha sovmorgon

Normalt sett brukar det vara packat på mässan på söndagen eftersom den då även är öppen för allmänheten. I år var det dock faktiskt rätt hyfsat med plats i gångarna - det är utan tvekan som så att den ekonomiska krisen även har drabbat människorna här. Mässan drog såväl färre besökare som färre utställare. Jag är dock nöjd och tycker att det varit en mycket trevlig mässa.

Några trender att tala om vet jag inte om har varit - det är väl i så fall bara att den pågående nanotrenden fortfarande lever.
Vad gäller fisk så var det väl inga direkta nyheter som presenterades, men rent allmänt kan man väl säga att jämfört med tidigare har Flower Horns kommit tillbaka i stor stil, medan däremot färgade fiskar verkar vara helt ute (som tur är), medan däremot fler fiskar med konstiga kroppsformer har dykt upp.

Under mässan har det också ägt rum ett stort antal med föredrag som jag faktiskt nästan helt har ignorerat - idag lyssnade jag dock på ett föredrag om räkor (främst CR) och det var väl rätt OK.

Nedan har jag lagt in några stycken av dagens foton - totalt har jag tagit 1250 stycken under mässan, så det blir en hel del arbete med att redigera och ordna dom när jag kommer hem. Då kommer det också att bli en större artikel här på Zoopet.

Om det inte är så himla varmt imorgon kommer jag också att ta en tur ut till Sentosa och titta på akvariet där. Återkommer under alla omständigheter med en blogg också imorgon.

Fotona nedan visar
1/ Översikt över mässhallen under söndagen - faktiskt hyfsat med plats i gångarna
2/ Avdelningen med de tävlande akvarierna och fiskarna
3/ Räkföredragshållaren Dilwyn Ng
4/ Några räkor i ett nanoakvarium på mässan
5/ En panda guldfisk - rätt söt faktiskt.
6/ En del av det vinnande växtakvariet
7/ Rödare än rött
8/ Ett av flera snygga växtakvarier på mässan. Synd bara att det är lögn i helskotta att fota dom eftersom dom oftast har "öppen" baksida
9/ Snyggt växtakvarium som gick bra att fota
10/ Jag köpte med mig 2 st dimmbara LED-belysningar till Nanoakvarier. De verkade vara någorlunda starka. Lite drygt 150 spänn styck fick jag ge för dom
11/ Det fanns som vanligt massor av arowanor utställda - här är en av klassegrarna. Lite jobbigt bara att fota när man går med kryckor - dom är alltid "i vägen"
12/ Flowerhornen verkar som sagt återigen ha blivit i ropet. Här ett exemplar med en minst sagt imponerande puckel
Bifogade filer