Idag började mässan och jag har hoppat runt på mina kryckor mest hela dan - fotat lite och pratat mycket.

Dagen började med att jag skulle leta reda mitt "presskort". "Gick" till mässvåningen (våning 6) till press registration och blev därifrån skickad till Press-loungen och därifrån till exhibition info och därifrån till våning 3. Där fanns det, men det hela tog 20 minuter så jag missade de första 10 minutrarna av den högtidliga invigningen. Det gjorde väl inte så himla mycket för det var ändå bara en massa tal av höga digniteter. Lyssnade i alla fall på det sista av någon hög myndighetsperson. Fast det kunde jag kanske också ha hoppat över för det fanns utskrivet för pressen.

Nåväl vid 10.00 öppnade sedan mässan och dagen har sedan rullat på bra. Den är mindre än för 2 år sedan och det sägs att det är kineserna som har uteblivit pga lågkonjunkturen.

Det fanns en del snygga akvarier och fiskar och jag har fotat en del, men inte så mycket som jag borde. Det är normalt sett krångligt att fota på en mässa (reflexer överallt) och det är jäklar imig ännu krångligare att fota när man samtidigt hoppar runt på 2 kryckor.

Desto mer tid har getts för att prata med folk och jag har snackat med en himla massa bekanta och obekanta. T.ex. en pajsare som var från Iran och enligt honom fanns det 1.000 akvarieaffärer där - dvs dubbelt så många som i Sverige.

Mässan som sådan är helt OK även om det nu inte finns så många nyheter, men jag skall nog få tiden att gå där både imorgon och på söndag (hela lördagen är jag på ett seminarium).

Efter mässans stängning idag var jag på en "Cocktail reception" för pressen och utställarna - gott att dricka och god mat och så ett tal och lite prisutdelning.

Därefter hade jag 4 aktiviteter att välja på
1/ Micke på Imazo bjöd med mig på en större middag på Mandarin hotel (avdelningen - lyxigt så det förslår) där ett 40 branschmänniskor skulle festa runt. Men det alternativet valde jag inte....
2/ Nollåttorna som jag träffade igår bjöd med mig ut på middag, men inte heller detta hängde jag med på...
3/ Thor Winter Dahl (se Zoopet reportaget från Poeciliaweekenden) ringde och frågade om jag skulle hänga med ut på öl, men inte heller detta valde jag utan.....
4/ istället valde jag att åka tillbaka till hotellet och sortera lite foton och skriva en blogg till er Zoopetare. Tänk vad man offrar sig.

Fotona nedan visar uppifrån och ner
1/ Invigninstalaren - vem det var kan ni själva läsa på väggen.
2/ Akvariet som vann växtakvarietävlingen
3/ Arowanan som vann klassen för Dragon-fish
4/ Larry Stockholm och Arne från lagret kollar Bettor
5/ Det vinnande saltakvariet i den tävlingen
6/ En lång rad med akvarier för de tävlande Bettorna
7/ Några Nanos
8/ MIcke kollar intresserat på mässans innovation - ett akvarium med "magical water" som gjorde att man i samma akvarium kunde ha - javaormbunke, guppy, guldfisk, clownfiskar och sjöhästar........
Vad detta magical water innehöll kan ni få fundera över tills imorgon då ni får svaret
9/ Megamal
10/ Odlade rockor
11/ Den Grand Championvinnande diskusen
12/ 4 zoohandlare från Linköping/Norrköping som innan mässan hade varit i Sumatra. De hade läst en artikel av Tor Kreutzman från hans Sumatrabesök, där han hade hittat intressanta fiskarter. De hade letat i 4 dagar efter "Tors ställe" utan att hitta dit - nu hade de i alla fall hittat till Singapore så de fick se lite fisk
Bifogade filer