Ja jag tänker inte på petitesser som att det forsar ut olja ur havsbotten pga snikna oljebolag och regeringar, eller att folk har det för jävligt i det belägrade Gaza, eller att massvis av människor dör i krig någonstans - nej självklart tänker jag på melodifestivalen. Sverige kom ju inte ens till final
Jag har faktiskt hört 20 minuter av årets melodifestival och eftersom schlager inte är min smak så tycker jag som vanligt att nästan allt var kass. Den svenska låten var inget undantag och uppriktigt sdagt så sjöng hon också rätt dåligt i början, men det tog sig på slutet. Tror hon var himla nervös - åtminstone lyste nervositeten i hennes flackande ögon, men som sagt det släppte lite på slutet.
Dock det som avgjorde var att låten inte stack ut på något sätt och det viktigaste av allt. Svensk smak är definitivt inte Europas och om svenska låtar någon gång mer skall kunna nå framgång där så får vi välja en låt som är mer anpassad till andra länders smak till att delta i tävlingen och sedan får inte svenska folket rösta fram vem vi skall skicka. Vill inte med det säga att svsnaks folket har dålig smak, utan snarare att svenska folket har en annan smak än övriga länder.
Förr hamnade Sverige högt pga av att det var få länder som deltog och många av dessa var länder i norra Europa som hade samma smak som vi (eller alternativt kompisröstade), men idag deltar många länder och då räcker det inte med dessa "kompisröster".

Skit samma - den enda låt jag gillar är i alla fall en som jag ännu inte hört - nämligen Tysklands. Låter rätt kul i alla fall de få sekunder jag hört av den i sammandraget i slutet av semifinal 2.

Själv har jag nu varit hemma 1,5 vecka sedan Tyskland och Interzoo. Även denna gång var det en mässa som gav väldigt mycket, men oj vad stor den är och vad jobbigt det var att knata runt.
Har sedan jag kommit hem varit på några provtagningar och läkarbesök, men det gav inte så mycket nytt. Det var i alla fall inte sämre än förra gången och jag är forsatt deltidsjukskriven september ut.
Riktigt skönt i alla fall att våren nu är här fullt ut och att man kan sitta ute en del

Följer annars lite spänt rapporterna från Ship to Gaza där en god vän är med på en av båtarna. Hoppas att lasten med förnödenheter kommer fram så att blockaden kan brytas.