Har försökt att hålla mig hemma nu under sommaren - dels är det ju just nu riktigt skönt väder i Sverige så det finns ju ingen anledning till att dra söderöver och dels så kommer jag ju att vara mycket bortrest till hösten och vintern. Mitt sommarnöje är annars främst att läsa deckare och det blir nästan en om dan.

Sedan blir det också en hel del TV-tittande - just nu har det varit mycket Tour de France. Inte för att jag är speciellt cykelintresserad, utan snarare för att man får se så fantastiskt många vackra landskapsvyer via helikoptrarna. Synd bara att dom där kommentatorerna är så himla jobbiga att lyssna på med sina pubertala skämt som själva skrattar våldsamt åt. Dom missar ju t.o.m. ofta det som händer i tävlingen för att dom måste dra någon nonsenshistoria. De berättar en del om landskapet och historiska monument men det borde vara mycket mer. Dock en och annan nonsensgrej fastnar i alla fall - som att alla cyklister uppenbarligen rakar benen varje dag - vad nu det skall vara bra för. Uppriktigt sagt så associerar man ju nu efter den upplysningen mer på kärringarallyt när man ser tävlingen

Innan Tour de France var det mycket fotbollstittande, men det har ju redan jag och andra kommenterat i forumet så det hoppar jag - bara en liten synpunkt. Nu är det ett jäkla liv på de där vuvuzelatrumpeterna och krav på att de skall förbjudas. Och det kan man ju förstå att fotbollspamparna tycker det är så oerhört mycket trevligare att lyssna på våra käcka svenska hejjaramsor med ord som bögjävel, fitta, domarjävel och det allra populäraste ordet HATA
Det var som en sydafrikansk komiker sa - himla snabba dom var med att ta avstånd från och förbjuda vuvuzela, när vi hade apartheid så var det inget tal om att ta avstånd från det inte

Sedan var det ju också en hinla massa TV från bröllopet - men det "missade" jag faktiskt helt. Ja nästan i alla fall - jag hörde någon statsvetare uttala sig om att kungen hade 3 funktioner i Sverige - 1/ att utgöra en symbol för Sverige 2/ att representera Sverige och 3/ att fortplanta sig.
Det borde väl tycker jag kunna lösas på ett både billigare och bättre sätt. Jag kom då på att vi skall utse en älg till kung i Sverige. Det är ju logiskt för större delen av Sverige består ju av skog och älgen är ju skogens konung så på så sätt representerar ju en älg större delen av Sverige.
Tänk vilken fantastisk Sverigesymbol han skulle bli - det skrivs ju redan mer om älgar i utländsk press än om kungafamiljen. Har ni t.ex. sett en enda bil i Tyskland med en klisterlapp på svenske kungen på bilen/husbilen - nej, tänkte väl det - men däremot en jäkla massa på älgar.
Älgen skulle kanske inte prata så mycket vid representation som kungen, men då skulle vi å andra sidan slippa en massa korkade uttalanden som att han tar avstånd från grannländers regeringar för att där klubbas ihjäl sälar, men uttalat sitt gillande över länder där man klubbar ihjäl männsikor etc. etc.
Det där med fortplantningar är jag också säker på att en ståtlig älgtjur skulle klara bättre - kopulerandet skulle kanske också kunna sändas direkt i TV och säljas till utlandet.
Och tänk vad mycket billigare det skulle bli för ioss skattebetalare - en älgkung skulle knappast heller behöva 29 bilar för att förflytta sig. Man förstår ju verkligen kungens intresse för jakt - han gör verkligen allt för att utrota sina konkurrenter