Pendeltåg till Nynäshamn. Förutom att jag spanar in i förarhytten efter Sonja, så sitter jag och fantiserar om det hus jag någon gång vill kunna köpa längs banan. Ett litet skrutthus, nära till havet och gärna en insjö också. Jag kan bygga och greja - men tyvärr - det kan så många andra också, med bättre ekonomi. Jag borde ha gjort detta för 15 år sen, när priserna var rimliga, men nu är det kört.

Omigen träff med en nätkompis, en ung en, men vi gillar verkligen varann. Djurtokig som jag, och idag blev jag presenterad för hennes två råttor. Otroligt trevliga, sociala och kloka djur. Efter en timmes umgänge sa jag "jag ska inte skaffa råttor". Vi får se hur länge det håller. Så länge katten finns hemma så funkar det inte, det är en helt annan sak med gerbilerna, som sköter sig själva i sina akvarium och är lyckliga med det. En råtta behöver stimulans och partnerskap på ett annat sätt, så jag skulle få det jobbigt att hålla djuren isär.

Frisse verkar vara i löptagen, trots p-piller. Hon kanske lyckades spotta ut det senaste i smyg. Så hon fick ett extra.

Stackars Gobihanen försöker fixa nya ägg. Jag måste ge dem ett eget akvarium ett tag. Söndag imorgon och sen jobbar jag - var hitta sand? Det ordnar sig. *gäspar belåtet* Go´natt alla folk!