Igår: Kom hem från jobbet vid 17, kastade i tre maskiner i tvättstugan, efter lite sedvanligt gnäll på tonåringen. Lagade mat till mig själv (tonåringen var sur och ville inte äta). Tog sedan Dramaten fullastad med returflaskor och stegade till Konsum. Återvände hem med 20 kilo ny mat och vatten (vi är storkonsumenter av Coops mineralvatten lime). Bytte på maskinerna. Sopsorterade. Skurade ur terrariet och matade ormarna. Bytte vatten i mina sju kar. Städade badrum och kök. Hämtade den torra tvätten och samtidigt katten. Katten fick p-piller, upptäckte att jag hade glömt det i fredags.

Kl nio sjönk jag ner i soffan med en flaska vatten... helt slut. Men så uppe i varv att jag inte kunde somna förrän efter tolv iallafall.

Vid vattenbytet kunde jag konstatera att alla snäckor i karet med lergrus (som små lecakulor) hade dött. Både posthorn och ampullarior. Några rödmunstetor hade gått åt också.

Bland räkorna var allt frid o fröjd, men några humlor saknas. i övriga kar verkar allt ok. Skönt! Trode förlusterna skulle vara större efter värmeböljan.

Idag är det skönt! En sval vind, lite moln då och då, inte lika tryckande varmt eller fuktigt som tidigare.

Nästa steg inför akvariehyllan: köpa reglar att förstärka med under hyllorna. Så jobbigt när man inte har bil eller nära till byggaffär. Men men. Det blir att ta den kära Dramaten och såga upp bitarna på plats, det brukar man få. Utan cykel, barnvagn och Dramaten skulle jag inte klara mig Jag forslar ALLT med dem t o m stora saker som bord och soffor.

Nu ska jag strax iväg på hypnos. På återseende.