Låg i sängen och såg en konstig grej på väggen ovanför mitt goby-kar - ett romkluster från ampullarierna! Två decimeter upp på tapeten...

Igår kväll kom mitt skräddarsydda akvarium hem, och idag har jag: släpat hem 25 kilo sand, skruvat i alla förstärkningar på hyllan, kopplat lysrörsarmaturen som sitter undertill på nämnda hylla, satt fast hyllan med åtta skruv. Jag hade redan förstärkt hyllplanet med längsgående list, med ådringen "åt andra hållet" för att undvika att den bågnar. Tvättat sand och hällt i, fyllt på till hälften med vatten... nu ska det få stå och klarna till lite (och bli av med oönskade kemiska ämnen).

Jag köpte råda 0,3 som ett experiment. Tänkte slänga i ett par malaysiska snäckor för att hålla rötter luckra osv. Efter startfisk ska jag försöka få diverse yngel på olika firrar, bl a goby och corydoras. Ett gäng räkor ska flytta dit också, troligen Crystal Red. Ska bli spännande!

Fick även hem en ny gobyhane igår, men han verkar inget vidare pigg. Får se om han tar sig. Ena gobyhonan är extremt uppsvullen och väldigt ljus, så henne har jag håvat upp och lagt i karantänkar. Undrar hur gamla gobys blir?

Nu är jag TRÖTT men väldigt nöjd. Jag skämdes faktiskt igår, när sonen tog hem ett gäng kompisar och de inte kunde äta vid matbordet, för där låg alla mina hyll- och belysningsprojekt.... nu kan man äta vid köksbordet igen