Imorse var det en stor klump av räkor och snäckor i ena hörnet av humlekaret. I den klumpen räknade jag sex småttingar! Petade isär dem för att se vad de höll på med - och där låg en död vuxen humla... så nu är det sex vuxna och sex små. Plus minus noll, kan man säga. Fast egentligen storförlust, eftersom jag köpt tio humlor tre gånger - de är verkligen inte lättskötta, dessa varelser!

Gobysarna är fortfarande totalt ointresserade av varann. Den förre hanen var på sina fruar oavbrutet och vaktade ägg mellan varven. Denne ligger bara och ser dum ut.

De nyflyttade schwartsii är fortfarande väldigt nervösa och får spatt så fort jag närmar mig. Har inte sett dem äta ännu.

Mehra och Brigittae har lagt på hullet, de var väldigt magra när de kom. Jag ska ta mig till Jannes affär idag och köpa mer fryst artemia, och se om han har någon micromaskodling till salu. De var slut sist. Hoppstjärtarna jag har blir det ingen riktig fart på, och jag har svårt att få tag i dem som finns, de bara kryper ner mellan torven och burkväggen. Köpte en liten bit oasis (tror jag det heter) för att de ska sätta sig på den, men det vill de inte göra, de små krypen

Alla mina svarta bakgrunder som jag ställde undan så skickligt i den stora hyllflytten, är fortfarande försvunna. Jag måste bara få fatt i dem - det är så fult att se den ljusa tapeten bakom akvarierna. I värsta fall får jag köpa nya. Borde även ta mig ut till Kjell & co och köpa ytterligare ett lysrörsaggregat. Vill ju ha dubbla ovanför det nya sttörre karet.

Få se hur mycket av detta som blir gjort idag! Är även dags att börja tänka på födelsedagspresenter åt sonen som fyller 14 om tio dagar.