... hette den firre som följde med hem igår, från Jannes affär. Han hade tre ensamma hanar kvar, och de fastnade i min skalle redan förra helgen... nu går de med mitt blandade smycketetra-stim, där de passar fint in! Deras lysande blå fenspetsar är helt underbara... på torsdag har Janne beställt in fler, tar en sväng förbi och köper några damer då, tror jag.

Ibland kan jag fastna länge och bara titta på firrarnas/räkornas sysslor och göromål. Dvärgkardinalerna är väldigt aktiva, tyvärr verkar det som om jag fått tre hanar och en hona... men jag är inte säker än, tre är ynglingar och inte färdigutvecklade ännu. Den fullvuxna hanen gör utfall mot alla tre.

Jag har inte sett skymten av humleräkan med rom, så förmodligen var det hon som låg död, efter mödan att klämma fram de senaste ungarna. Hoppas att det finns någon hona kvar bland de sex överlevande vuxna.

De två största humle-ynglingarna är ca 9 mm och den allra minsta ca 3 mm. Jag börjar tro att de är från tre olika kullar, med tanke på att det bara syntes två till att börja med, och att de har olika storlekar.

Jag har en ätpinne av trä som är perfekt att peta omkring i räkkaren med . Man måste ju vända på löven och kolla där också...

Schwartzii är inte lika rädda längre och har ätit, det känns skönt. Gobysarna har börjat röra på sig och honan blivit misstänkt rund. Vet inte om jag skrev det tidigare, men det nya större karet har mycket fin sandbotten och stark fart på vattnet. Gobysarna är först ut där för att testa romläggning. Den förre hannen var väldigt duktig och vaktade rom oavbrutet men rommen blev tyvärr uppäten av smycketetrorna. Hoppas hoppas att detta par gör om bravaden!

Karet i sonens rum innehåller bl a botia striata, otroligt charmiga små fiskar tycker jag. Det ser ut som om de målat läpparna röda, och är väldigt skygga och snabba. Att se dem glufsa i sig artemia får mig att tänka på hajar som sliter i sitt byte. I det karet finns nu bara en ensam rödmunstetra kvar, som stimmar med kardinaltetrorna. En massa Trinidad-guppiyngel har tillkommit där det senste dygnet, de får yngelmat nu. Honan ser ut som en liten sprickfärdig bomb så det lär bli fler. Förmodligen käkar kardinalerna upp de flesta men några överlever iallafall. De håller sig på ett jämnt antal.

Jag funderar på att flytta alla körsbären till gobykaret (som inte längre innehåller goby). De "självflyttade" körsbären där har blivit fler, och de ser mycket rödare ut än sina släktingar i lill-burken. På så vis får jag loss ett inkört kar som jag kan ha tigerräkor i