... och jag vaknade imorse med tanken NEJ! Det är ju auktion imorgon och jag lovade att arbeta! Hur kunde jag klanta mig så?! Ska grubbla ett varv på hur jag ska få till det. Jag vill verkligen se vad det finns för småfisk och corys där, om det finns några.

Ute är det hällregn och jag såg just ett spänstigt par jogga förbi nere på gården. I regnet! Jag som är en otroligt sävlig person, kurar hellre ihop mig framför datorn med elementet runt benen (ja nästan).

Två yttepytte dvärgkardinalyngel har skådats. Jag känner mig så fånig som går igång på det klassiska bebisutseendet: Stora ögon på en liten kropp. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser de små knyckiga yngelrörelserna och de stoooora ögonen, med bara en viskning av kropp bakom. Och CRräkorna hänger fortfarande upponer vid ytan så jag fruktar för de små stackarnas liv. Men att fånga dem i denna storlek är nog näst intill omöjligt - eller? Hmm... kanske med mitt kryddmått? Men vart skulle de flytta isåfall? Har ju hungriga munnar överallt...

Senaste humle/biräkningen gav fem vuxna och fyra ynglingar. Jag tror att det bara är hanar kvar nu av de vuxna, så jag hoppas på att någon av de små är en frisk och stark hona.

PS. Hittade ett ömsat skinn som var Svantes, han var verkligen snygg igår. Däremot kan jag inte hitta Holger och fruktar att han är borta...

PPS. Holger hittad. Hur kan en sju cm lång svart räka "försvinna" i 110 liter så effektivt...?