Idag tog jag itu med stora Röd Biräk-flytten. En dog direkt - av chock antagligen - och VIPS så tuffade en stor ampullaria och en posthornssnäcka dit och började mumsa i sig den! Aaaargh att jag inte har en kamera! Den enda kvarvarande Gobien ville också ha en smakbit. Ampullarian la sig till slut på räkliket och drog in alla antenner, vek sig själv runt räkan - och så var den borta. Spännande!

Kvar i ursprungliga Röd Biräkburken går nu två-tre stycken kvar, med ett stort gäng dvärgkardinaler. Jag passade på att röra om lite i alla småkaren och räkna individer - minst fyra humlor finns det kvar iallafall. Alla ser ut att vara hanar

Hemlige Holger dök fram när jag gjorde rent pumpen (och råkade välta hans rot). Han hälsar så gott - miiaaoo!

Sen gick jag loss på karet som så länge stått och "startat" sig. Tyckte inte det var så bra ändå, med den otroligt fina sanden, så jag strödde ett par nävar grövre grus ovanpå, lite ojämnt. La i en snygg rot innan, och sanden la sig väldigt vackert i dess fördjupningar. Passade på att ansa växter, slänga flytväxter i LITERTAL, mörda dumma dammsnäckor och ta upp andmat.

Jag hade "bara" tänkt pyssla lite grann, men sim sala bim! hade tre timmar gått Klockan 18 kom jag ur pyjamasen och in i duschen. Nu ska jag lyxa till lite med kvällsmat på krogen... må bäst alla fisk- och räkfreaks!