Bytte vatten - som vanligt - precis som jag gjort varje gång i två år. Första karet inga problem, inget spill. Flyttade över slangen/svampen (jag använder en lång slang från badrummet, med krokat plaströr och en filersvamp utanpå, fyller man slangen blir det "självdrag" ut när man drar bort den från kranen) till nästa kar och började ansa växter. När andra karet var tillräckligt tömt lubbade jag ut i badrummet och satte på slangen på kranen, på samma läge som förra karet, och satte på vattnet. Fortsatte ansa. När andra karet var färdigt, flyttade jag över till tredje karet och började tömma.

Då ser jag att alla häxmalar och corys samt två kopparbarber och två fembandsbarber ligger avsvimmade i andra karet! Panik! Fyllde snabbt en plastbytta med vatten från första karet (ifall det nu var något mystiskt fel på andra) och håvade upp de avsvimmade firrarna i den. Alla repade sig utom tre barber.

Så jag slangar snabbt ut mer vatten ur andra karet (med tanken att något gift hamnat däri och friskt vatten måste fyllas på), och DÅ upptäcker jag att det är ISKALLT. Kranen i badrummet har ställt om sig, och dumma jag hade inte kollat tempen....

Fyller på varmt vatten i andra karet och flyttar tillbaka slangen till tredje karet för att fortsätta påfyllningen - och börjar gräva i akvarieskåpet efter en till pump (med tanken att OM det nu inte var det kalla vattnets fel så kör jag extra filter ett tag). Då rinner tredje karet över.... och det står högst upp. Över all belysning, allt foder och ner på parkettgolvet (aj aj). RUSAR ut i badrummet igen och stänger av kranen.

Och så är det bara att torka torka torka... i såna här stunder (ja, jag måste erkänna att jag ofta spiller vatten) önskar jag att akvarierna satt på hyllor utan ben, för HUR torkar man hyllben av trä inunder?!

Jag ska inte byta mer vatten idag !!! och aldrig mer tro att vattnet håller samma temp! Och aldrig mer pyssla med något annat under vattenbyte!

Nu dog en fembandsbarb till... men häxmalarna och corysarna verkar ha klarat sig, de simmar igen.

PS. Katten blev glad iallafall, hon fick äta upp fiskliken.