Jag är himla bra på att vänta. Det lärde jag mig i Indien, när jag fick vänta på tåget (på stationen) i tre dagar ibland. Man intar en bekväm position, stänger av hjärnan och bara iakttager livet omkring sig.

Följdaktligen springer jag aldrig efter bussar och tunnelbanor - men snälla - det kommer ju en ny efter sex minuter/en halvtimme! Står där o glor istället och lär mig massor om fok under tiden

Hittade ett frö i medicinskåpet häromdagen (!), som jag planterade i en sån där liten mull-platt-sak som sväller i vatten ni vet? Kom en fin planta upp därur - men när jag tog ur den ur sitt glasbo sabbade katten alltihop... inga blad kvar. Jag låter den stå ett tag till för att se om den hämtar sig.

Hammarby skidbacke smälter bort inför mina ögon, dagligen. Trots att jag ser mer och mer barmark, syns små människor åka upp och ner på den allra sista snön.

I tetrakaret har tre större smycketetror blivit mer och mer krokiga i ryggen och har svårt att simma. Jag borde håva upp dem och avliva dem. Även en av de små smycketetrorna har problem med simmandet, men han har envist klamrat sig fast i livet i flera veckor, och äter som en häst, så jag har inte hjärta att ta honom.

Det är dags för lite vårbruk! Jag ska som vanligt sätta Svartöga och Klängkrasse och köpa en planta Cobea - sen får vi se vad som mer får plats på balkongen i år. Strandkrassling har blivit en ny favorit. På Bondens Marknad på Katarina Bangata kan man köpa väldigt fina exemplar av mer ovanligt färgade krukväxter, framåt försommaren.

Nu ska jag strax iväg och sälja lite ancistrus på Slussen