... och hinkar... jag måste alltid springa ut i köket för att hämta fler, när jag grejar med akvarierna. Just DEN DÄR klumpen med växter måste ligga i bytta ett tag så att inga ev yngel åker ut med badvattnet (he he). Och DEN klumpen växter har jag inte hjärta att slänga - än Och den där snigeln ser hängig ut - den får sitta i DEN DÄR baljan. Vilket resulterar i en massa skålar över hela köksbordet - som jag senare i veckan går igenom en gång till.

Fyra erythromicron-pinglor har jag hittat och flyttat över till sina föräldrar. Hoppas nu att de andra ynglena - vad de nu är för några - överlevde vattenbytet.

Den allra första Sawbwahanen har nu slutligen dött - och det var väntat. Han blev aldrig riktigt sig själv efter flytten hit - kanske han fick en skada på skinnet? De ser inte ut att ha fjäll som "vanligt folk".

Artemiaodlingen går som en dans och jag känner mig mycket nöjd med mig själv som kan ge firrarna så uppskattad mat De två nystartade grindalsmaskodlingarna växer sakta till sig, de med. Jag fick ju hoppstjärtar i den gamla.

Kattbarnen kikar nyfiket upp på mig ur sin låda. Alla har öppnat sina ögon nu och de kravlar runt i - krafs krafs av små klor på pappen Frisse är rastlös. Jag har en känsla av att hon vill flytta ungarna, men inte hittar något optimalt ställe. Jag måste nog ta och täppa till ett par ställen där hon INTE får lägga dem (t ex under 110litersakvariet längst in i hörnet - dit når inget utom en smal katt). Och apropå smal ja *suck* hon har gått ner en hel del i vikt, främst för att hon hellre slevar i sig den relativt onyttiga burkmaten, än högprotein-torrfodret. Nu har jag tagit bort valmöjligheten och hon äter sitt torrfoder - motvilligt. Igår skulle jag själv äta tonfisk, och hällde burkvattnet över en skål torrfoder - och hejsan! skålen tog slut på nolltid

PS. Lite senare. Jag har sett ett yngel iallafall, som överlevde vattenbytet hos B.Mehra/B.Brigittae.