... feeels so good. Jag gillar måndagar! Och det är super med lite regn - nu kommer grönskan explodera av lycka

Det är verkligen bra att ha akvarium vid datorn. Det är den burken jag spanar mest på - med mina älskade asiatiska juveler ( ) B. Brigittae/B.Mehra. Efter senaste växtrensningen och vattenbytet formade javamossetussen som ett hål i mitten, och där har en illröd kaxig Brigittaehane tydligen hävdat revir. Han sitter i sitt hål, timme ut och time in. Jag ser inte till någon hona - undrar hur det ska gå till ... kommer han jaga in henne där? Kommer hon bli ditlockad?

Igår hade jag kattungevisning för en familj som vill ha en hona. Sisa fick nästan ett nervöst sammanbrott så till slut fick jag stoppa in henne i badrummet en stund. När jag släppte ut henne igen efter fem minuter hade hon lugnat ner sig, slutade hämta ungar och jama oavbrutet utan låg still i lådan med de ungar vi inte tittade på. Stackars kisse - hennes instinkter övervinner hennes förnuft - man kan riktigt se hur autopiloten slås på.

Så fort jag rör på mig i lägenheten försöker hon valla ut mig i köket för att ge annan mat än det trista (ack så nyttiga) torrfodret. Valla mig gör hon genom att springa framför/mellan mina fötter så jag tvingas åt höger eller vänster - hon måste ha varit en duktig vallhund i sitt förra liv

Grodpinglorna växer på sig. Det gör även det enda(?) synliga hemliga ynglet i skrivbordsburken. Den har en svagt rosaröd färg... De röda kristallräkorna har börjat bära rom igen - de hade uppehåll efter sin flytt till nytt akvarium. Nu verkar de känna sig trygga igen... garvade åt Sawbwahanen igår när alla räkor fick lite räkpellets - han högg tag i en, men han har så himla liten mun så det enda han kunde göra var att bära runt på den. Och envis som en bulldog for han runt med sin pellets - spottade ut den, försökte igen - och igen... de 13 små Sundadanio är superpigga, äter som hästar och lyser verkligen upp akvariet. Vilket behövdes - de tio Erythromicron som går där syns nästan aldrig, Sawbwahonorna är i princip genomskinliga - så den ende som syntes innan var Sawbwahanen.

Flickebarnet i familjen igår pekade på det andra akvariet och sa: där har du visst bara sniglar? Det enda som syntes var äppelsnäckorna... fembandsbarberna, kopparbarberna, otocinclusarna och C.Similis är superhemliga, väl gömda mitt i all växtligheten.