... till kattungarnas rumsrenhet! Inatt hade de gått ut på balkongen och in i sonens rum (som hade dörren ut i lägenheten stängd). De är ännu för små för att ta sig IN från balkongen via fönstret, så jag vet inte hur länge de varit där. Men när jag öppnade dörren till sonens rum, galopperade alla ungarna ut och raka spåret till toalådorna. Duktiga katter! Och detta trots att jag har blomkrukor med jord på balkongen, och smutsig tvätt på sonens golv. Alltså: de är garanterat rumsrena nu, inga misstag längre

Hade en fin kväll igår: vi cyklade ut till Sickla sjö som ligger här intill. Vattnet var MINST 22 grader varmt och vi simmade, och simmade, och simmade... en näktergal visslade och bubblade på andra sidan viken, solen lyste rött i nedåtgående, näckrosblad och trollsländor och... ja det var helt enkelt så där ljuvligt som det kan bli ibland. Åt en glass på hemvägen, filosoferade över tillvarons mysterier och glädjeämnen.

Sommarnatten var så där tyst och underbar som bara en sommar i Stockholm kan vara - lite hemlighetsfull, folk talar lågmält när de strosar runt. Sonen var ute till fyra på morgonen, men han var lika fylld av magi (och nykter) som jag när han kom hem, så jag skällde inte på honom. Varför ska inte han få njuta av sommarens nattmagi, också? Ingen av oss kunde sova (jag var ju vaken för att han inte var hemma - men det gjorde inget eftersom det var så vackert, och jag var pigg) förräns klockan drog mot fem.

Apropå vattenbyte och varma kar: jag bytte vatten igen igår och fick ner tempen två-tre grader. La i en fryst PETflaska och tog tid/temp. En timme så var flaskan tinad och hade samma temp som karet, som hade sjunkit ytterligare en grad. För att hålla nere tempen med frysta flaskor skulle jag alltså behöva ett helt batteri av flarror i frysen - för de tar längre tid att frysa ner än tina upp. Jag la flaskan framför pumpen så att det svala vattnet skulle blanda sig med resten.

De två svart Crystalräkorna går tillsammans hela tiden! Lustigt! Undrar om räkor ser färger?

Har MINST fem Galaxyyngel i körsbärskaret. De har små tjocka magar och ser friska ut. Hittade en Sawbwa till, så de är åtminstone två kvar. Jag tror att den ena är hanen, som helt förlorat sin blå/röda färg. Har de lekdräkt?