Knastrasa ett par timmar efter balkongäventyret



Min snygga majsormshane Naranja gör en vacker form på mitt täcke



Han är ca 140 cm lång numer. Och hungrig idag också (ska mata ikväll)

PS. Undrar varför vissa bilder får IMG framför och bakom sig och inte andra? Jag gör likadant hela tiden... hallå admin Christian

PPS. Tog ut lillskiten tillsammans med mamma Sisa - det tog fem minuter, sen kom den elaka grannkatten (han som pissar på min ytterdörr och alltid jagar Sisa, samt kissar på alla bilar och prylar han ser...), så det var bara att håva upp henne och gå in igen. Hon darrade på alla fyra benen, svansen var som en flaskborste och raggen rest på hela ryggen. Men hon kollade noga in hiss, port och trappor, och tittade på sin mamma som gick själv igenom allt det läskiga. Sisa slickade henne när vi var utanför porten. Jag gjorde som jag alltid gör med alla mina katter: sätter mig ner på en lugn plätt, i skuggan nära en buske. Sen sitter man där, och låter katten bestämma riktning och takt. En liten katt stannar med mamma (jag eller Sisa) så det är enkelt att hålla reda på. Efter ett par dagar utvidgar man reviret, men sitter still på samma fläck varje gång och låter kattungen vandra. H*n går inte långt om det är en normal katt. Jag eskorterar alla mina katter minst ett halvår, dels för att försvara dem för äldre katter som hävdar revir, dels för att visa var gränserna till "vårt" revir går. I början har jag med mig en blomspruta, som jag sprutar på andra hotfulla katter, samtidigt som jag fräser. Det ger dels en känsla av trygghet/flock för den lilla, och dels visar man andra äldre katter att detta är INTE en ensam försvarslös katt!

Det här är en metod som mamma och jag använt i 30 år, och den fungerar! Jag funderar nästan på att skriva en bok om katter i stan, och hur man kan göra... t ex har jag tränat mamma Sisa att inte gå i barnens sandlåda - vilket är det största problemet med katter i bostadsområden. Alla klagar på det - men det går att träna! Blomspruta, fräs, upprepning, upprepning, upprepning och vänligt tålamod!