Vaknar av att en viss liten sötnos (snoknos) stoppar sina morrhår i ansiktet på mig när hon luktar på min näsa. Förtjusande morrhår, förstås Det är märkligt, ända sen jag mentalt och aktivt kapitulerade inför tanken att behålla Silke, så har vi fått en mycket bättre relation. Jag har iofs röjt undan och spärrat flera busmöjligheter, men... nu sover båda katterna i mitt rum iallafall. Och jag får sova hela natten. Helt ok att bli väckt vid sjutiden när man ändå ska upp och gå till jobbet. Den extra halvtimmen uppe spenderar jag vid datorn och akvariet.

En annan märklig grej är min grindalsmaskodling. När jag var sjuk så struntade jag i den, och tänkte att: dör de så får jag köpa en ny kultur. Den ena hade dessutom fått flugor i burken.

Förra veckan (ja - jag drog på det ) öppnade jag burkarna, sprayade gruset med blomsprutan och strödde lite välling på. Nu frodas de i båda burkarna! Båda hade överlevt torka och svält i mer än en månad - men däremot hade flugorna dött Det här substratet som Janne har är verkligen kanon, ingen lukt, håller fukt, ser trevligt ut.

Och nu är det helg igen - sååå skönt. I vanliga fall gillar jag att jobba, men den här veckan har jag bara längtat hem...

De pyttesmå Boraras uropthalmoides har knubbat på sig och jag inbillar mig att de blivit en aning större också. De får i sig grindalsmask med lite ansträngning annars så käkar de mest nykläckt artemia.

De åtta Limia Nigrafasciata är otroligt matglada och tigger vid rutan så fort de ser mig. Den ensamma praktbarben i sin burk mår också bra, och de fyra andra sätter sprätt på tillvaron i barbburken. Där var det ofta "tomt" tidigare - inte en firre syntes till då alla satt bakom växterna eller under roten. Men nu blir de framjagade av de spattiga praktbarberna

Smycketetragänget blir låååååångsamt färre. En del av dem har några år på nacken, så jag tror det är naturlig avtackling, helt enkelt. Jag funderar lite på att köpa ett gäng av någon helt annan sort - kanske kolglöd - för det är ett stort kar med plats för fler fiskar.

I Asiensoppan stimmar ungfiskarna av erythromicron och galaxy tillsammans med sundadanio axelrodii´n. De vuxna är däremot skygga och gömmer sig i växtligheten.

det är så mysigt att vara inne när det regnar och blåser ute Ha en skön hösthelg, alla!