Som vanligt blir jag manisk när jag väl sätter igång: började dammsuga, skulle leta efter ett annat munstycke i städskåpet. Där såg ut som f**an så jag var tvungen att städa där först... dammsög/kammade ena soffan och tvättade överdraget på den andra. Drog sen fram stegen och tog till det tunga artilleriet mot det eviga väggtygskriget - längre skruvar, större plugg och dessutom splintade jag en ätpinne och petade in i hålet... men när jag skruvade i den längre skruven SPRACK den j*a trälisten som tur var inte helt och hållet, så jag surrade ändarna med björntråd som jag förankrade i skruven. Men katterna kommer bergis lyckas riva ner den igen... när jag ändå höll på med plugg o skruv så satte jag fast den dinglande hängbelysningen ovanför hörnkaret (ja, Sonja, det tog tid... )

När stegen ändå stod framme passade jag på att fixa med blommorna som hänger i taket, och sy ett draperi för balkongdörren - det drar så förbaskat därifrån så sonens rum blir helt utkylt på vintern. När jag ändå höll på med DET - spikade jag fast de lösa isoleringslamsorna Hastade iväg till den jouröppna superaffären och köpte en saknad detalj till draperiupphängningen, och hem igen. Skruvade fast alltihop och hängde upp det nysydda. Blev BRA

Skurade köksbordet (som jag använder mer som arbetsbänk än att äta på) och paketerade en massa växter jag ska posta imorgon. Kånkade en hög till sopstationen och sorterade sopor.

Därefter skurade jag kattlådan, toaletten och badrummet, torkade golven och sprang ner i tvättstugan för att byta på maskinerna. Nu började jag känna mig mör - men skam den som ger sig innan allt är klart! Upp med det torra tyget till soffan, städa undan alla trådar efter symaskinen och alla lösa pryttlar efter fixet - KLART! Nu glänser hemmet! Jag är nöjd!

Firrarna får vänta på sitt vattenbyte, orkar INTE med det idag också.

Jo, Snoknosen har kommit på att man kan lyfta på stanniolet och gräva fram jorden så nu har jag stanniol med STORA STENAR PÅ. Måste ut och plocka fler stora stenar imorgon (var då? När ska jag hinna det? På lunchen ) Nu vill jag inte ha mer jord i sängen, och inte heller små stenar i huvudet... måste hitta något bastant som står emot en envis siamesättling.

Här ska svimmas i den rena soffan med en kopp kvällste. Sov gott, alla!