...med en faslig hastighet, har bara inte hunnit skriva även om jag varje dag tänkt att (det här måste jag bara skriva om) och så rullar tiden iväg och man har glömt det där man bara måste skriva
I lördags var det i alla fall en alldeles underbart trevlig dag när jag och storan tillsammans med västakvaristerna åkte ner en sväng till Halmstad.
Jag skulle ju köra vad det tänkt, men min lilla bil passade på att gå lite sönder , ena bakfjädern small av en dag när bilen bara stod och vilade på uppfarten. Som tur var kunde Tropfrog ställa upp och köra istället .
Vi tog oss bussledes ner till Korsvägen där Tropfrog och Marcuspajp stod och väntade. Vi har en så´n trevlig liten buss som rullar hemifrån ner till Korsvägen på bara 13 minuter, inte illa.
Storan hade ju fått för sig att hon ville ha en liten nana-inner-damm (eller nå´t) och vi hade hittat en cylinderformad vas på Åhléns som skulle kunna passa.
Så hon handlade en musselblomma och lite Ricciamossa hos Nygaards.

Sedan tog vi en sväng till Åleds. Storan inhandlade 2 st Ampullariasnäckor och lite grus. Jag har ju lite fullt och skall inte ha så mycket mer fisk innan hösten (då jag förhoppningsvis har mer vatten) så det blev inget handlat för min del.
På Åleds träffade vi oxå på familjen Lenmar som var ute på turné, attans roligt .
En sväng till Zoomässan hanns oxå med där dottern fick tag i en liten rot till sitt projekt .
Lite lunch hanns med för vi hade hunnit bli rikitgt hungriga.
På hemvägen fick vi för oss att eftermiddagen kunde passa för ett besök hos Lenmar för att fiska munruvare som hon och Tropfrog skulle göra affärer med och så blev det. Efter att vi släppt av Marcus och jag lotsat runt Tropfrog runt halva Partille (stackar´n ) så ramlade vi in till Sävedalen och dom kaffetörstiga fick lite fika och vi kikade på discusar och räkyngel och allt annat fint som finns att skåda i det Lenmarska hemmet.

På söndags förmiddagen drog jag igång ett hönökaksbak som har varit behövligt under en längre tid men som inte riktigt har hunnits med.
Efter detta hade jag en stor dotter som ville ha igång sitt projekt, så det blev till att sätta sig i bilen och ramla ner till Allum, med måttbandet i högsta hugg så mätte vi upp botten på den tänkta vasen. Vidare iväg till Hornbach för inhandling av bottenfilter, luftpump och luftslang samt underlägg. Tillbaka till Allum och dottern fick ranta upp till Åhléns för att handla vas medans mamsen handlade mer ätbara ting. Så blev det rotkapning, rotkokning, underläggsklippning, sandrengöring och vattenfyllning med mamsens akvarievatten. Igår fick snäckorna flytta in, dom hade fått gå i lillaburken i köket så länge.

I måndags var det dax för ridning igen, det gick alldeles förträffligt bra (om jag får säga det själv) och jag var sååå nöjd. Fast attans vilken träningsvärk i ändan jag haft efteråt .

Imorgon é det lite ledigt, måste sätta mig och plita ihop ett sånghäfte till lörda'n. Jag måste jobba på fredag, har hur mycket som helst att göra. Hoppas det blir lite lungt på telefonen så man hinner få undan lite.
Och på lördag drar hela familen ner till Varberg, det skall bli himla roligt, och så hoppas jag att vädergudarna överraskar oss med stråååålande sol.

Till burkarna då. Ja, guldancistrushanen har tagit sig ur kokosnöten där han uppehållit sig dom senaste veckorna, men inte ett yngel har jag sett till.
I lillaburken simmar ett 10-tal nya guppy-yngel, Båda burkarna fick sig en rejäl växtansning och vattenbyte igår.
Undrar om jag orkar simsa lite innan sängdax
Ha're!!