Kanske ska börja igår, eller egentligen så ligger jag ju ännu mer efter men det blir för långt. Så vi börjar igår:
Igår var vi, dvs västingarna hos Christian i Alingsås och pratade foto. Kanontrevligt och mycket informativt. Ska försöka förkovra mig lite när tillfälle ges .
Vi har verkligen jättetrevligt när vi träffas, så ni som inte har hängt på tidigare, och inte riktigt vågat. Jag looooovar, vi är inte så farliga som vi ser ut .
Sedan har vi ju idag oxå då:
Idag har jag och dottern tillbringat heeela dagen på Scandinavium.
Vi åkte bussen hemifrån kl. 9 i morse och kom tillbaka med bussen kl. halv 8 på kvällen, det kan man väl kalla heldag
Det var skönt att skippa leta reda på bilen under all go blötsnö som kommit på kvällen och natten. Vi har en kanon-buss när man ska ner till Korsvägen, den tar bara 15 minuter. Mycket lättare och snabbare än att ta bilen.
Vi tittade i alla fall på 3 hoppklasser samt finalen i Världscupen i fyrspann.
Sista hoppklassen för idag var ju näst sista deltävlingen i världscupen hoppning.
Efter grunomgången hade vi bara 4 ryttare kvar, varav 2 svenskar. Rolf-Göran Bengtsson och Svante Johansson. Bara detta är ju sensation.
Sedan går Svante Johansson och tar hem hela Tjotaflängen, han som inte vunnit eller ens varit i närheten av någon världscupseger tidigare och gör det på hemmaplan dessutom.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=478293
­– Om du rider en sådan här klass så måste du ha en tro på att du kan vinna. Annars ska du inte gå in, säger Svante Johansson som på den kvicka lilla hingsten S

Det var helt magiskt!!
Hela scandinavium stod upp och applåderna ville inte ta slut när han red in på prisutdelningen.
Det var värt varenda öre av biljettkostnaden att få vara där och titta på!

Så helgen har varit kanonkanon på alla sätt.
Å fiskarna simmar som vanligt.

Har fått lite önskemål om receptet på Hönökaka så här kommer det.
*********************************
Hönökakor:

OBS! Det behövs en ganska stor bunke, jag får precis plats i min Electrolux-Assistant.
Knäckekavel och brödspade behövs.

3 pkt jäst
Smula ner i degbunken
250 g smör eller margarin
1,5 L vatten
Smält smör och blanda med vatten till degspad
Häll degspadet över jästen och rör om så jästen smälter lite.
4,5 dl socker
Ca 1 tsk salt
1 dl matolja
Hälls i degspadet
3 kg vetemjöl
Tillsätts.

Arbeta degen ca 4-5 minuter.
Låt jäsa övertäckt 25-30 min.

Ta upp degen och knåda ihop 16 ganska håra ämnen (bullar).
Vänd dom i mjöl och låt jäsa ca 25 minuter.

Sätt ugnen på maxvärme (över & under) och sätt in en plåt i ugnen så den blir varm, plåten ska sitta ganska högt upp.

Baka ut bullarna till kakor på mjölat bakbord, nagga och lägg för jäsning ytterligare 25 minuter.
Jag brukar lägga en filt och ett lakan på sängen och lägga kakorna där. Har man långt mellan kök och sovrum kan man lägga nå’t mjukt underlag på ett större bord och lägga upp kakorna där. Det är lättare att ta kakorna från ett mjukt underlag än ett hårt.
Nagga kakorna (på brödspaden) noga före gräddning, annars får du kuvertbröd.
Grädda kakorna en och en (flyttas med brödspaden) tills dom blir vackert gyllenbruna, ca 3-5 minuter beroende på ugn.

Låt dom svalna och frys in dom i lagom portionsförpackningar (1 dags förbrukning) så fort dom är kalla. Dom är allra godast färska eller nyupptagna ur frysen.