Efter nästan en veckas stiltje i lägenheten (hantverkarna har kommit, gjort något som tagit typ 10 minuter...och sedan försvunit igen) så har det de senaste två dagarna plötsligt hänt massor här hemma. Nu är allt kakel och klinker uppe, alla ledningar dragna, nästan alla saker (badkar, toalett, badrumsskåp, speglar, krokar mm) på plats och igår eftermiddag fick vi VATTEN! Det vill säga vi kan duscha, diska och gå på toaletten! Jippi! Nu slipper att springa ut till den snuskiga ducsh/toavagnen kl 6 varje morgon för att kissa. Och jag slipper duscha i den redan nämnda vagnen och vada i äckligt översvämmat vatten på grund av att vagnen lutar från avloppet under duschen. Jag slipper också springa och hämta vatten i tvättstugan, värma vattnet i micron i små skålar (inget varmvatten i tvättstugan längre) för att kunnda diska de få saker vi använt. Mycket plastbestick, plastmugggar och papperstallrikar har gått åt...
Och jag kan dricka precis hur mycket jag vill (kaffe, te och vatten ) utan att jag behöver vara orolig för att jag måste springa ut och kissa hela tiden.... Jag har en egen toalett nu!
Men nu måste jag få klaga lite också...
Vem i hela världen har planerat hur de nya badrummen/toaletterna (vi har separat badrum och toalett..dvs ingen toalett inne i badrummet och en liten toalett med bara toalett och handfat) ska se ut??
Vem fasen har bestämt att vi ska ha en jäkla stor spegel (som man dessutom ser väldigt stor ut i... ) över handfatet och badrumsskåpet på väggen bakom. Hade det inte varit smartare med tvärtom??
Och vem är det som har bestämt att inte ska ha något badrumsskåp inne på toaletten överhuvudtaget (bara samma stora fula spegel som man ser fet ut i)? Det hade vi ju innan...och var ska vi nu göra av alla sakerna vi hade där?
Och vem har bestämt att vi inte ska ha någon handdukshängare inne på toaletten, utan bara en stor ful, och helt meningslös krok.
Nu får jag själv montera upp min gamla hängare...var den nu ska få plats.
Och vem f-n har bestämt att vi ska ha ett jätteelement (till och med hantverkarna tyckte att det var helt onödigt och dessutom idiotiskt) på "fel" sida så att de inte kunde sätta toalettstolen rakt utan var tvungen att sätta den lite snett så man inte skulle slå i benen i elementet när man satt på toa??!! Idioter säger jag bara!
Annars är det rätt fint faktiskt...
Nu är det bara tvättmaskin/torktumlare och belysning som ska på plats också. Har just nu campinglampa inne på toaletten...lite mysigt faktiskt.

Fiskarna simmar på...