Nu har jag gjort en mapp till killisarna i min Zoon: http://www.zoonen.com/perzoonen/galleri.asp?oid=285774&gid=331879
Dom grejade inkoppningen fint och har ätit en del. Honan åt artemia och en bananfluga första kvällen. Hanen bara lite artemia.
Andra dagen åt hanen riktigt bra, 5-6 grindalsmaskar och 3-4 bananflugor samt artemia. Honan tog en fluga samt artemia och idag har hanen tagit några flugor och artemia medan honan tog en grindalsmask och artemia. Det är ju bra att dom äter. Dom har lugnat ner sig lite och far inte utefter rutorna hela tiden längre. Jag undrar hur gamla dpm är och hur mycket större dom blir? Inte mycket tror jag, men hanen är nog inte färdigväxt när det gäller fenorna. Kan jag säga att jag tycker dom liknar kampfiskar? Det kanske är hädelse ;-)

Jag funderar på att åka in med ancistrusar till A-lagret på torsdag. Jag har fridag då. Dom äter upp mina växter, men givetvis är dom störst i corykaren som är fulla med svärdplantor och cryptocoryner. Jag får väl agna fiskfällorna igen.
Dom börjar bli riktigt stora och fina nu, hanarna börjar få borst på nosarna. Men så är dom födda i juni också, 7 månader gamla.

Annars är det inget speciellt på gång i karen. Konstigt nog försvann alla alger från 160 och 153-liters karen mer eller mindre av sig själv. Jag minskade på ljuset en timme och fixade bättre cirkulation och mer snabbväxande plantor.
I 160-an har jag satt ner svärdplantor igen. Det är dom som ancistrusarna gnager på som bäst.

Jag är väldigt sugen på att testa den röda "terracottasanden" som Janne har i butiken. Det är tveksamt om corysar funkar på den. Kornen är rätt kantiga och verkade lite vassa. Men dom är väldigt lätta att flytta för corys. Jag skulle vilja testa och hålla superkoll förstås så att corys med ev skadade spröt kan flyttas direkt.
Sanden har väldigt vacker enhetlig färg. Jag är inte så väldigt förtjust i flerfärgad sand, fast med mycket växter så syns den inte.

Nej om jag skulle ta och äta lite eller åtminstone rota lite i kylen. Fast först ska jag titta efter vad killina har för sig.