Jag har redan märkt att mina killis inte har så mycket aptit på dagen, men börjar bli mer sugna framåt kvällen.
Jag släppte ner lite vita mygg innan jag drog iväg till jobbet igår. När jag kom hem mitt i natten och tände i hall/kök såg jag att killina piggnade till direkt och började nyfiket hänga vid framrutan. Jag tände i karet och dom var genast med på noterna. Det syntes inte till några mygglarver sen tidigare så jag släppte ner några med thésked. Killina stod bredda och sög i sig säkert fem stycken var. Sen fick dom lite nykläckt artemia också.
Honans stjärt ser finfin ut igen. Den var något fransad igår, undrar om det var hanen som varit på henne lite? I natt kunde jag se att han försökte manövrera med honan neråt i karet. Men han är väldigt snäll mot henne. Dom verkar gilla varandra mycket.

Min bananflugeodling börjar ta sig bra nu. Jag har, tror jag, två olika sorter. Visste inte ens att det fanns det. Den jag fick tag på hos Janne är väldigt liten och har knappt några vingar alls. Den promenerar bara omkring.
Den andra är mycket, mycket större med röda stora ögon och lite större vingar. Den flyger inte men hoppar
Jag får verkligen se till att dom inte korsar sig med varandra.
I alla fall finns det massor av stora vita fluglarver i burken jag satte den 5e januari. Jag har en väldigt gammal akvariebok med bara ett fåtal sv/v bilder. Men den är rätt bra ändå. Det står mycket om olika levandefoder. Bl a om bananflugans livscykel med uppgifter om hur lång tid de olika utvecklingsfaserna är vid normal temp och vid lite högre. Men man får absolut inte gå över +30 grader. Då blir flugorna sterila.
Jag köpte till ett väldigt bra odlingssubstrat med flugorna. Tog en liten provförpackning först, men jag kommer att köpa en hel omgång till. Den är bra, luktar faktiskt gott. Som äpplen faktiskt.
Ett väldigt bra tips som Janne delade med sig var att man ska droppa i någon droppe äppelcidervinäger i substratet, men den måste vara KRAV-märkt. Den som inte är det finns det konserveringsmedel i som INTE är nyttigt för småkrypen. Detta gäller VINÄGERMIKRO också. Det är en av anledningarna till att odling av dom inte alltid funkar så bra.

Jaha, ska jag göra vattenbyten idag eller i morgon? Jag gör alltid alla kar samtidigt så det inte blir någon fundering på vilka har jag gjort, och när...

Förresten slapp jag brottas med tysktåg i går. Det hade varit något fel på det tågsättet så det kom aldrig ut i trafik
Men det var annat trassel. Bl a med signalsystemet på Årstafältet. Så jag fick köra en omväg via Älvsjö godsbangård med ett 8-vagnars pendeltåg fullt med "glada" lördagspendlare Jag troor inte dom märkte det, faktiskt. Tyvärr fanns det inga läckra diesellok att spana på just vid den tiden