Japp, det simmar runt fyra små P.gertrudaeyngel i det lilla yngelkaret bland flytormbunksbladen. Jag försökte fota dom lite igår och har lagt några halvsuddiga bilder på dom i min regnbågsmapp. Jag matar med JBL nobil fluid och kan se dom äta och spotta ut dom minimala foderpartiklarna. Förhoppningsvis spottar dom inte ut allt hela tiden. Det syns nog att dom får stora rosa magar så dom äter nog.

Annars är det rätt lugnt på fiskfronten. I förrgår plockade jag tre romkorn från blåögonen. Det var ju lite mindre antal än tidigare, en skillnad var att innerfiltret tappat i kapacitet. Jag rensade filterpatronen och i går kväll, sent, så plockade jag 17 korn. Sammanträffande?

Mionan i 3-liters glasburken lever och förökar sig som sjutton just nu, så då kraschar den väl lagom till jag tänker mata med den. Jag flyttade några få moina till det rengjorde plaskakvariet på 20 liter igen. Men där är det bara några få som lever och resten liggar döda på botten... igen. Kan det vara något med plasten? Det är ett sånt där vanligt plastakvarium som det ska vara ett "lock" med gälar och små luckor till. Det är ju till för fisk och smådjur så inte sjutton ska det vara fel på det? Men det börjar bli rätt konstigt nu. Ska jag kanske testa att odla i en hink eller nåt istället? Men jag vill ju gärna ha något genomskinligt så jag har koll på hur klart vattnet är hos dom små liven.
Jag kunde förstås försöka odla moinan i Jönköpingsauktionsfyndet, ett litet kar på 65 liter. Men var ska det stå då? Hm... det finns lite plats på skrivbordet faktiskt.

Ampullariasnäckorna är det full rulle på. Dom är oerhört snabba för att vara snäckor tycker jag.

Idag borde jag röja på köksbordet och diskbänken, göra vattenbyten, gulla med ynglen och göra räkmix.
Som avslutning kanske rensa lite i mina två små pytterabatter utanför. Då kan man ju undra vad jag gör här framför datorn???

Morsning!!!