Nattjobbet gick bra, bara en spya på tåget och inga alltför vingliga ungdomar alltför nära perrongkanterna Sen sov jag väl till 14 eller något liknande.
Nu bestämde jag att Endlershanarna skulle upp ur karet med de nya blåögonen. Dom var för påstridiga och försökte para sig med blåögonen hela tiden Först stoppade jag ner en håv, och då försvann alla firrar spårlöst i växthavet Då tog jag fram lilla fiskfällan, en 0.5 l PET-flaska som jag agnade med hemmagjord räkmix med musslor. Det tog fem minuter så var alla fem Endlershanarna inlurade, dessutom de två P.signiferhanarna. Hur kommer det sig att ALLA karlar i karet blev lockade att gå i fällan men tjejerna klarade sig
Nåväl, ner med guppyna i plastbacken till de andra och så blev det lugn och ro hos blåögonen. Lite för mycket lugn och ro kanske, inte en fisk syntes till Jag rensade lite (mycket) växter men dom är fortfarande osynliga. Funderade ett kort ögonblick om jag skulle flytta dom till 60-litern med P.gertrudaen, men det är nog dumt så länge jag samlar rom från dom. Jag vet inte om dom korsar sig, men tänker inte riskera något så länge jag försöker få fram fler yngel. Sen vill jag nog försöka få fler av P.signifer också. Hoppas dom får mer fenor och färg bara, dom är inte fullvuxna än och ser lite bleka ut jämfört med P.gertrudaen.
Deras yngel är fortfarande tre. Två större som är ca 7 mm nu och äter artemia och mikromaskar med stor förtjusning, och så Lillen, hälften så stor och lite rädd för levande mat. Artemian ser otroligt läskig ut, förstår jag på Lillfirrens kroppsspråk. Men mikro är lite mer aptitligt. Han smyger på mikron och gör små utfall. Om den är väldigt liten så klarar Lillen av att sluka den, annars backar han och ser lite förskräckt ut. Dom har otroligt babyblå ögon, dom små.
I plastbyttan på diskbänken kan jag se utvecklade yngel inne i rommen på 5-6 romkorn. Det är lite olika utvecklingsstadier. Men varför börjar dom inte kläckas?
Sista dagarnas romskörd har jag istället lagt i ett théfat med vatten och en alkotte. Jag måste prova olika sätt, det är så dålig utveckling på rommen och jag vet inte om den är obefruktad eller vad som är felet. Janne blev inte alls förvånad när jag sa att det var väldigt dålig kläckning.

Annars så har jag tillbringat dagen och kvällen med att i vanlig ordning leta efter akvarieprylar som inte finns där dom borde. Jag förstår inte hur dom kan förflytta sig så fort till ställen där dom inte alls ska vara Jag har lite funderingar på om det är en liten poltergeist som flyttar dom eller om prylarna faktiskt har utvecklat ben Konstigt är det i alla fall. Det är ju f-n att jag inte kan skylla på någon fysisk person... mer än mig själv, och det kan det ju inte vara... hm... nej, det måste vara en poltergeist... och så har lilla håven ben!!! Japp, sååå är det!!!

Visst ja, har glömt skriva om mina ampullariasnäckor i regnbågskaret (160-liters). Någon av regnbågarna, kan vara M.praecoxarna, har noppat på ampullariornas spröt Så nu kryper dom två omkring med spröten ihoprullade som gutefårshorn. OK, ganska gulligt, men det är finare med utfällda spröt. Jag vet inte om jag ska flytta dom till dom två andra i 153-litern. Det är så himla mycket bottenfisk där redan så jag skulle inte vilja ha två stora snäckor till där. Sen har jag ju det "Svarta" karet, men där dog en ampullaria direkt. Antagligen var det flytten, men jag vill inte riskera något. Jag gillar dom väldigt mycket

Nu är jag ledig i morgon, det kanske kommer över en Zoonare och fikar och kollar på mina kar. Sen jobbar jag idiot-tidigt på tisdag, på kvällen är det Zpet-träff för Zpet-Sthlm på söder. Det bara MÅSTE jag gå på. Alla mysiga människor nerifrån har ju så trevligt på sina träffar Kanske är detta ett embryo till en Sthlms-sektion? På onsdag jobbar jag också tidigt, men sen börjar jag senare på torsdag. Det funkar nog, jag kanske kan sova lite innan träffen
Och appropå sova så borde jag göra det nu... men först ska jag diska