Idag gjorde jag äntligen slag i saken och bestämde att jag skulle ut och fånga fisksmask Men i vanlig ordning var det ju sååå mycket att fnula med inne först så klockan blev 15 innan jag kom iväg. Kollade på en grön karta var jag skulle cykla iväg någonstans och kop på att Gävsjön borde väl funka? Det är en sjö som nästan helt vuxit igen som ligger några km bort. Jag letade fram gummistövlar och raggsockor, håv och cykelpump, plastbytta och plastpåsar (fiskpåsar med runda hörn) och precis när jag skulle gå ut kom jag på att jag bara måste göra en tvål Jag brukar göra egna med färdig tvålmassa från Panduro som jag smaksätter... he! he! luktsätter menar jag förstås, med någon essens. Men efter det så gav jag mig iväg.
Jag har bara fångat stora svarta mygglarver tidigare, och det är ju senare på säsongen så jag hade ingen aning om det skulle finnas något. När jag precis kommit ut från området jag bor och ut på en cykel/gångbana ser jag en pöl på ca 4-5 m i diameter och kanske 0.5-1 m djup. Jag har försökt fånga stora myggisar där förut med då har det varit mycket mindre med vatten och inte funkat så bra. Jag ställer mig och stirrar ner i vattnet i alla fall. Det är ju bara 2-3 min väg från där jag bor. Pölen ser helt tom ut, men jag tar håven och drar några gånger... Bingo!!! Det finns ju rätt mycket småkryp i den Jag håller på ett tag och cyklar hem med fångsten för att kolla närmare på den. Jag lämnade dykare och något som likande en korsning mellan tusenfoting och gråsugga kvar i pölen, men fick med några illröda vattenspindlar Annars så verkar det vara mest pyttesmå svarta mygglarver har nog aldrig sett mindre tidigare. Sen var det "saker" som är gröna med två äggsäckar? och som simmar mest utefter botten. Dom fanns i rätt stor modell och i mindre, tror det är cyklops dom heter?
Det fanns också liknade saker som var mer långsmala med bara en rund pryl baktill (äggsäck?) men dom simmade annorlunda, och så fanns det vattenloppor. Hm... måste kolla om det var något mer, vänta... några få röda maskar också.
Gissa om det blev fest hos firrarna Jag har inte gett de stora regnbågarna något, tycker fodret är för smått för dom. Inte heller har tetror eller guppys fått, men killifamiljen och blåögonen fick gå på jakt.
Speciellt de prickiga blåögonen, P.gertruae, gillade fodret. Just nu är faktiskt dom mina favoriter strax innan killina
Dom nya blåögonen, P.signifer gillade också maten, men dom är lite mer tillbakadragna. Kanske ska jag släppa ner några Endlershanar igen?

Förresten appropå guppys så såg jag ett yngel i svarta karet där jag släppte ner Trinidadguppyna. Inte sååå stor risk att den/dom överlever någon längre tid. Det är visserligen en enorm djungel av flytväxter men också tigrar i smycketetrornas skepnad.
Sen undrar jag om guppys (Endlers) äter cyanoalger? Efter jag pytsade ner dom i plastbacken med corysungfisk där det också fanns cyano så försvann cyanon nästan direkt Verkligen skumt, jag matar ju på rätt bra där, och inte blir det mindre med mat nu heller.

Sen måste jag nämna att moinan ser 1/2-OK ut i den senaste lite större glasburken på ca 5 liter. Burken där den började kollapsa lyckades jag rädda tillfälligt innan alla dog och i den tredje har jag inte vågat titta

Om någon kommer ihåg mitt fredagsnöje med att sortera grindalsmask från mikro som jag höll på med för ett tag sen kanske jag ska nämna att det ser rätt bra ut i den burken med substrat. Inte förrän nu börjar maskarna växa till sig och bli fler så att de syns på glasrutan. Jag kan inte se någon mikro just nu i alla fall. Jag hoppas att det blir bra och att mikron är borta från den odlingen men säker kan jag inte vara på rätt länge.

I morgon blir det Zpet-Sthlmträff Det ser jag fram emot.

Hm... kl är nu snart 19 och i morgon ska jag upp kl 3.15. Jag borde ju lägga mig redan nu så jag är pigg i morgon. Jag kan ju börja med att logga ut i alla fall. Neeeej... jag skulle ju göra vattenbyten ikväll Jag hade glömt det.
Äh, dom klarar sig. Ynglen har jag bytt hos, utom ena lilla karet med M.praecoxyngel... jo förresten, det fixade jag för några dagar sen. Ser ju jättebra ut nu.
Fast jag hade tänkt riva ett av ytterfiltren och byta innehåll men det är inte heller någon panik.

Natti-natti